NBL i A-SDA od danas su jedna stranka - NES BiH

Foto: federalna.ba Foto: federalna.ba

Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL) i Stranka demokratske aktovnosti (A-SDA) od danas su jedna stranka.

Novoosnovana stranka zove se Narodni evropski savez BiH. Nije do kraja završena raspodjela unutarstranačkih pozicija, ali već u narednoj sedmici biće održani razgovori o ovoj temu. Nakon današnje skupštine održane u Sarajevu, za predsjednika je izabran Nermin Ogrešević.

Nakon skupštine članovi rukovodstva obratili su se medijima. Predsjednik Ogrešević kazao je da će se NES BiH baviti problemima građana.

"Nema razvoja bez sinergije državne i lokalne vlasti i mi ćemo raditi na tome. Naši premijeri će se spuštati do najnižih razina. Moramo biti puno brži. Današnje teme na političkoj sceni su spinovi i populizam, ali to nije razlog da se kantoni ne bave pitanjima građana. Mi želimo da se izborimo za politički prostor, a sa ovim smo korak bliže tome. Moj pristup kao predsjednika je timski, ne donosim odluke sam. Za rješavanje problema treba nam svaki dobronamjeran čovjek", zaključio je svoje obraćanje Ogrešević.

Za zamjenika predsjednika NES-a BiH izabran je Ibrahim Hadžibajrić: "Mi smo sa ovom pričom krenuli prije nekog vremena, šest-sedam mjeseci. Dogovor je bio da se to objelodani odmah poslije lokalnih izbora. Moram reći da sam danas izuzetno srećan. Drago mi je da smo napravili spajanje dvije stranke, što se rijetko dešava. Napravili smo politički iskorak i nadam se da ćemo poslužiti kao primjer ostalim strankama u BiH, a mi ostajemo otvoreni za sve stranke koje nam se žele pridružiti. Već smo u pregovorima sa nekim strankama, ali rano je da objelodanimo kojim".

Narodni evropski savez BiH ostaje dio Četvorke.

Izvor: federalna.ba

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 622 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa