Sastanak sa gradonačelnicima i načelnicima općina USK

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona organizovao je danas, u Bihaću radni sastanak sa gradonačelnicima i načelnicima općina.

Kako je riječ o prvom oficijelnom sastanku sa nosiocima izvršne vlaste u gradovima i općinama, nakon održanih lokalnih izbora, premijer Ružnić čestitao im je izbornu pobjedu i izrazio želje za uspjeh u radu, a na današnjem sastanku su razgovarali o aktivnostima Vlade Kantona koje su direktno vezane za inicijative pristigle iz lokalnih uprava.

- Gradovi i općine su najbliži građanima i zato je od izuzetnog značaja da čujemo mišljenja, sugestije i razmotrimo projekte koje lokalne uprave nominiraju kao prioritetne za razvoj, kazao je premijer USK.

Saradnja, u interesu svih građana i razvoja Kantonau cjelini treba da bude matrica ponašanja i ta sinergija pomoći će da se gradi dobar sistem i postigne kvalitetan iskorak, stava su gradonačelnici Bihaća i Cazina Šuhret Fazlić i Nermin Ogrešević i načelnici Bosanske Krupe, Ključa i Bosanskog Petrovca: Armin Halitović, Nedžad Zukanović i Mahmut Jukić.

Princip zajedničkog rada temeljiće se na redovnim konsultacijama o aktivnostima Vlade Unsko-sanskog kantona, a u cilju unaprijeđenja saradnje lokalnog i kantonalnog nivoa.

Za naredni sastanak delegirane su teme iz resora građenja, koji, po mišljenu gradonačelnika i načelnika, treba snažnije podsticati radi proaktivne uloge u stvaranju ambijenta za ulaganja i razvoja privrede te modaliteta podsticanja javnih projekata od interesa za razvoj.

 

Izvor: FB stranica Vlada USK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 370 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 534 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa