U Bihaću počela hitna sjednica Komisije za sigurnost Parlamenta FBiH

Članovi Komisije za sigurnost Parlamenta Federacije BiH danas na hitnoj sjednici u Bihaću raspravljaju o trenutnoj sigurnosnoj situaciji uslovljenoj migrantskom krizom, naročito u Unsko-sanskom kantonu.

Sastanku prisustvuju relevantni zvaničnici sa svih nivoa vlasti u BiH.

Pozivu zastupnika u Federalnom parlamentu odazvali su se predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH, Službe za poslove sa strancima, Federalne uprave policije, kao i Vlade USK-a i Grada Bihaća.

Predsjednik Komisije za sigurnost Damir Mašić najavio je konkretnu raspravu i donošenje zaključaka kojima će se od nadležnih državnih institucija zahtijevati preuzimanje potpune odgovornosti za trenutačno stanje.

Naglašeno je da je nedopustivo da teret migrantske krize nosi samo Federacija BiH, odnosno Unsko-sanski, Kanton Sarajevo i Tuzlanski kanton.

Sastanku je prethodio i obilazak lokaliteta Lipa i parcele sa vojnim šatorima u koje je odnedavno privremeno smješteno više stotina migranata i izbjeglica.

Zvanično obraćanje novinarskim ekipama planirano je po završetku sjednice.

(FENA)

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 203 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1616 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa