Gradjani na biračkim mjestima uglavnom poštuju preporuke usljed COVID 19

Širom BiH otvorena su birališta na kojima će svi oni koji imaju pravo glasa birati novu lokalnu vlast. Ovo su prvi izbori koji se održavaju u vrijeme pandemije koronavirusa, pa su i pravila danas nešto drugačija.

Kako nam javljaju kolege koji su na terenu i obilaze biračka mjesta nema velike gužve.Karakteristika ovogodišnjih izbora su i epidemiološke mjere koje se moraju poštovati od samog prilaska biračkom mjestu. Distanca se uglavnom poštuje.

Nepoštivanje distance nase ekipe za sada rijetko gdje biljeze kao što je npr. jedno od biračkih mijesta u Područnoj školi na Pilani.Ono što je pohvalno gradjani uglavnom nose maske. Registrovano je i lutanje gradjana tražeći se po biračkim mjestima.Još jednom podsjećamo na broj telefona 091 12 12 12 na koji šaljete SMS poruku sa matičnim brojem i dobićete tačnu lokaciju na kojoj glasate.

Ove godine usljed pandemije COVID 19 odredjena biračka mjesta su morala biti prebačena uglavnom u obrazovne ustanove ,jer stare lokacije nezadovoljavaju propise higijensko-epidemioloških mijera.

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 565 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa