U Bos.Krupi sve spremno za održavanje izbora, na spisku 26 122 birača

U općini Bosanska Krupa sve je spremno za održavanje Lokalnih izbora 2020.Još danas na ukupno 35 biračkih mijesta dostavljaće se osjetljivi materijal,dok je sve ostalo uključujući i zaštitnu opremu kao i dezinfekciona sredstva već distribuirano na sve lokacije.Ovo je juče u razgovoru za RadioBK potvrdio predsjednik Općinske izborne komisije Ferid Emrić.Osnovna izborna jedinica Bosanska Krupa u evidenciji Centralnog biračkog spiska ima 26 122 birača koja ostvaruju pravo glasa.Iako je broj biračkih mijesta ostao isti ovog izbornog ciklusa, u uslovima pandemije, mijenjane su lokacije pa je tako znatan broj premješten u objekte obrazovnih ustanova.

Provjerite lokaciju svog biračkog mjesta na broj 091 12 12 12

Realan problem koji se u manjoj mjeri javljao ranijih izbornih ciklusa,a zbog, ovaj put, izmijenjenih lokacija biračima savjetuju iz OIK Bos.Krupa da prije nego krenu glasati provjere gdje se nalaze,odnosno na kojem su biračkom mjestu tj.lokaciji.Provjeru možete izvršiti najjednostavnije putem telefonskog broja 091 12 12 12 na koji će te poslati SMS poruku sa svojim matičnim brojem.

Kako se za glasanje putem mobilnog tima javilo 56 birača na području općine djelovaće jedan mobilni tim što je razlika u odnosu na ranije izborne cikluse kada smo imali dva tima kao i veći broj osoba koje su prijavljivane da zbog bolesti i drugih specifičnih okolnosti ne mogu doći na lokaciju svog biračkog mjesta.

Novina ovog izbornog ciklusa poseban COVID tim

Novina ovog izbornog ciklusa je poseban tim koji će obilaziti osobe koje su pozitivne na COVID 19 ili su u izolaciji.Da bi ste ostvarili pravo glasanja putem posebnog tima morali ste se putem mejla ili telefona prijaviti Općinskoj izbornoj komisiji i dostaviti nalaz kojim dokazujete da ste pozitivni ili rješenje o izolaciji.Obzirom da je taj rok istekao,a ako ste u medjuvremenu dobili nalaz ili rješenje, sve do sutra ujutru, do 9 sati možete se javiti OIK Bos.Krupa kako bi ste bili uvršteni u spisak.

Strpljivo uz poštivanje mijera zaštite

Obzirom da su na snazi preporuke Kriznog štaba FBiH o držanju rastojanja, nošenju maski i uopće pridržavanja higijensko-epidemioloških mjera iz Općinske izborne komisije su pozvali stanovništvo da poštuju mjere kada dodju na biračko mjesto da strpljivo bez stvaranja gužve obave svoju gradjansku dužnost kako ne bi ugrozili ni sebe ni druge.

Izborni dan na 15.novembar Radio Bosanska Krupa će pratiti kroz cjelodnevni otvoreni program i donositi informacije sa terena o tome kako protiče izborni proces, da li ima problema na terenu i kakva je izlaznost.U večernjim satima po zatvaranju biračkih mijesta donosimo i prve utiske iz izbornih štabova.

Budite sa nama na 97,5 MHz ,a pratiti nas možete i putem naše internet stranice www.radiobk.ba

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2211 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa