Printaj ovu stranu

Budite uz Izborni program Radija Bosanska Krupa od 19.oktobra

četvrtak, 15 Oktobar 2020 07:56
компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Budite uz Izborni program Radija Bosanska Krupa od 19.oktobra

Lokalni izbori u BiH održat će se 15.novembra 2020.

Radio Bosanska Krupa kao javni medij u obavezi je osigurati medijski prostor za one političke subjekte koji su registrovani u osnovnoj izbornoj jedinici Bosanska Krupa i koji su se na javni poziv kojeg je naša medijska kuća raspisala, prijavili za učešće u programu.

Od ukupno 16 političkih subjekata od kojih je sedam političkih subjekata registrovano kao nacionalnih manjina za učešće u Izbornom programu Radija Bos.Krupa prijavilo se devet političkih subjekata,odnosno nacionalne manjine nisu iskazale interes u javnom medijskom prostoru.

Obavljenim žrijebom od 08.oktobra za političke subjekte i kandidate dodijeljeni su termini učešća kako u predstavljanju tako i u debatnim emisijama sa kojima startamo od 28.oktobra.

U okviru emisije „Izborna hronika“ čiji termin je svakog dana od 18,15 sati RadioBK će emitovati i saopćenja za javnost političkih subjekata i kandidata.

Prva emisija u programu je ona u kojoj ćemo ugostiti predstavnike Općinske izborne komisije Bos.Krupa koji će nam kazati šta je uradjeno do sada kada su u pitanju tehničke pripreme za dan glasanja, ima li izmjena sa posebnim osvrtom na donešene smjernice usljed COVID 19.

Ove godine za mjesto vijećnika u Općinskom vijeću Bosanska Krupa, 16 političkih subjekata kandidovalo je ukupno 204 kandidata od kojih će biti izabrano 25. Za poziciju načelnika općine Bosanska Krupa politički subjekti kandidirali su tri kandidata.

Predstavnici političkih subjekata i kandidati za načelnika učestvovat će u Izbornom programu Radija Bosanska Krupa od 19.oktobra do 13.novembra u emisijama koje su planirane svakog radnog dana od 15,30 – 17,00 sati.

Budite uz Izborni program Radija Bosanska Krupa sa kojim startamo 19.oktobra i koji će trajati sve do 13.novembra 2020.godine, nakon kojeg ulazimo u dva dana izborne šutnje.

RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 569 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости