„Važnost porodice“ tema predavanja kojeg organizuje vrtić uz obilježavanje Dana porodice

Foto: FB Foto: FB

U povodu 15 maja Medjunarodnog dana porodice JU“Dječije obdanište i dom učenika„ Bosanska Krupa sutra od 10,30 sati u svojim prostorijama održaće predavanje na temu „Važnost porodice“ koju će prezentirati magistrica psihologije Šejla Redžić. Predavanje je prvenstveno namijenjeno roditeljima i uposlenicima ustanove u cilju, kako su naveli iz vrtića, dodatnog osvještavanja svih nas o važnosti porodice za psiho-fizički razvoj djece u dobi predškolskog uzrasta čime se preventivno djeluje u pojavi negativnih dešavanja, a ponukani nedavnim dogadjajima u susjedstvu.

Inače, Generalna skupština UN-a je 1993. odlučila 15. maj proglasiti Međunarodnim danom porodice, želeći da istakne važnost porodičnog života i porodice kao osnovne društvene zajednice.

Cilj obilježavanja je afirmacija porodice i porodičnih vrijednosti, podsticanje jednakosti između žena i muškaraca u okviru porodice, zaštita porodice kao osnovne jedinice društva i pomoć kako bi porodice mogle da ispune svoju odgovornost prema zajednici.Porodica je temelj i vitalna jedinica svakog društva i to posebno ističemo povodom obilježavanja Međunarodnog dana porodice.Porodica utiče na oblikovanje strukture ličnosti, pa tako i osnovnih pravila društvenog ponašanja. Sasvim sigurno je da samo porodica u kojoj vlada tolerancija, razumijevanje, uvažavanje i poštivanje svih njenih članova, može biti osnova za zdravo društvo.Međunarodni dan porodice je i vrsta podsjetnika na različitosti porodica, zbog čega je neophodno kreirati mjere podrške usklađene specifičnostima potreba koje imaju.

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1323 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa