Promocija knjige "Identitet/i muslimana Cazinske krajine" u Bosanskoj Krupi

Fondacija Fondacija Lejla Hairlahović - Hušić u saradnji s JU ‘Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje’ Bosanska Krupa, organizira promociju knjige "Identitet/i muslimana Cazinske krajine", autorice Lejle Hairalahović - Hušić, perspektivne mlade Cazinjanke, koja je preminula 2020. godine, uslijed posljedica zaraze korona virusom. 
Njena porodica i prijatelji željeli su nastaviti njenu misiju, ističući da su njena vlastita ulaganja i život bili isključivo posvećeni nauci i obrazovanju, te su osnovali fondaciju s njenim imenom i nastavili misiju objave njenog doktorskog rada, koji Lejla, nažalost, nikad nije uspjela odbraniti. 
U Bosanskoj Krupi ova promocija održaće se u petak, 10.februara s početkom u 18h, u Maloj sali Doma kulture, a o knjizi će govoriti Zumreta Behrić i Maida Berberović, koje su poznavale Lejlu i njen rad, te kroz Fondaciju oživljavaju njeno ime i djela, te doktorantica Azra Ičanović, koja će kazivati o knjizi sa strane struke. 
Knjiga "Identitet/i muslimana Cazinske krajine" svojevrstan je pečat jednom vremenu i ljudima, onome što smo poznavali i živjeli, ono što se polako zaboravlja. Ova knjiga, na kojoj je Lejla radila šest godina, oživjela je vrijeme, ljude, vjeru, običaje i tradiciju i ostavila nam da čuvamo i vrednujemo sve to, uprkos promjenama i životnim putevima koji se mijenjaju i zaboravljaju prošlost.
Izvor: JU ‘Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje’ Bosanska Krupa
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 326 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1381 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa