Osnaživanje mladih za kritičko mišljenje

Pored kulture i socijalnih tema i obrazovanje je uvijek aktuelna tema u Udruženju Generacije pa se i program Osnaživanje mladih za kritičko mišljenje bavi upravo ovom temom. Učesnici u ovom programu su stariji osnovci i srednjoškolci grada Bosanska Krupa. Divno je dobiti priliku okupljati mlade generacije i surađivati sa odgojno obrazovnim ustanovama JU ”Prva osnovna škola”, JU “Druga osnovna škola”, JU Osnovna škola “Otoka”, Srednjoškolski centar “Safet Krupić”, JU “Opća gimnazija” Bosanska Krupa, a upravo to se dogodilo kroz program “Osnaživanje mladih za kritičko mišljenje” koji Udruženje Generacije provodi uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a.

Kroz radionice i predavanja koje su vodile Esma Mehić Hadžić i Šejla Bjelopoljak učesnici su imali priliku aktivno učestvovati, učiti i razvijati svoje lične i grupne kvalitete, a koje će samostalno koristiti dugoročno u svojim školskim zajednicama. Koordinatorica rada obrazovnih aktivnosti ovog udruženja Almira Šertović kaže:

“Uvijek je je lako i lijepo surađivati sa svima koji njeguju iste vrijednosti a to su u ovom slučaju vrijednosti želje unapređenja kvalitete obrazovanja, ali I socijalnog života mladih na području grada Bosanska Krupa. Od srca se zahvaljujemo svim javnim, odgojno-obrazovnim ustanovama čiji su direktori, pedagozi i profesori spremno učestvovali u programu u organizacijskom dijelu i time dali svoj nesebičan doprinos , učesnicima- divnim mladim ljudima koji željni učenja i razvijanja kroz neformalne oblike obrazovanja uvijek se rado odazivaju aktivnostima koje provode Generacije te na kraju zahvaljujemo se i donatoru samog programa Ministarstvu obrazovanja, nauke , kulture i sporta USK-a .

Udruženje Generacije u ovom periodu pored pomenutih aktivnosti u okviru projekta “Osnaživanje mladih za kritičko mišljenje” provodi i socijalno obrazovne aktivnosti kroz program “Zajedničke niti” koji je namijenjen odraslim osobama s ciljem unapređenje kvalitete provođenja slobodnog vremena žena i davanja podrške odraslim osobama.

Udruženje Generacije/ RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2867 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa