Umjetnost živi u svakom čovjeku,treba je potaknuti !

U prostoru udruženja „Generacije-Centar za unapređenje kvaliteta života građana Bosanska Krupa ,protekle je sedmice,tačnije u četvrtak, organizirana umjetnička radionica za odrasle,a u okviru početka implementacije programa Kulturne akcije koji je podržan od Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Bila je to divna prilika koju je pružilo udruženje „Generacije“,prvo da potakne građanke na druženje,približi ih umjetnosti, da u njima pronađe tu umjetničku nit koja im može osvježiti slobodno vrijeme,dati samopouzdanje i možda skriveni talent.

Po riječima predsjednice Almire Šertović,predsjednice udruženja „Generacije-Centar za unapređenje kvaliteta života građana“,u okviru Kulturnih akcija u ovom udruženju realizirat će se niz radionica, koje će biti dodatni sadržaj za kvalitetno provođenje slobodnog vremena građana Bosanske Krupe.Vrijeme u kojem živimo opterećeno brojnim okolnostima koje ekonomski utiču na život,mnogo porodica koje su zbog odlaska mladih, starije i ljude treće dobi, na neki način zatvorile u njihove domove ,zaista je trebalo ovakav jedan projekt koji bi ljude okrenuo ljudima,razgovoru,razmjeni iskustava i u svakom slučaju optimizmu.Uspjela je u tom Sanda Palić koja je ovaj put u „Generacijama“ povela umjetničkim putem prisutne u svijet kombiniranja boja na platnu,dopuštajući njihovoj duši,mašti da naslikaju rad koji će s radošću moći okačitiu na zid svog doma.Osjećaj je bio sjajan,što su rekle autorice radova-samo je nebo iznad nas !

Program kulturne akcije kroz umjetničke radionice osim što stvara mogućnosti bavljenja kreativno umjetničkim aktivnostima i promoviše vrijednosti kulture kod svih generacija ima i dodatnu vrijednost obzirom da svi učesnici svoje kreativno umjetničke kreacije nose sa sobom i imaju trajnu uspomenu u svom okruženju,kazala nam je predsjednica Šertović.

Naravno ,svi čekaju slijedeću radionicu i novo druženje kroz ovaj projekt.

Dževada Štancl

Generacije2022 3

Generacije2022 1

Generacije2022 2

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 143 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1938 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa