Izložbom akademskog slikara Borisa Čistopoljskog otvorena 52.međunarodna likovna kolonija Krušnica

Sinoć je u Bosanskoj Krupi, samostalnom izložbom umjetničkih djela akademskog slikara Borisa Čistopoljskog, otvorena 52.međunarodna likovna kolonija Krušnica.

U jednom bogatom opusu djela, stalni gost kolonije, akademski slikar Boris Čistopoljski predstavio se publici na samostalnoj izložbi i prikazao stvaralački fundus i beskraj ljepote umjetničke duše.

Na ovogodišnjoj koloniji prisustvovat će 25 umjetnika iz BiH i regije, koji će stalnu inspiraciju kroz Unu i ljepotu prirode Bosanske Krupe, pretočiti u umjetnička djela koja ostaju Koloniji i Gradskog galeriji Bosanska Krupa.

Umjetnici su već jutros započeli s radom, a kroz naredna tri dana, boravit će na prelijepim Malim adama i s najljepšom rijekom. U okviru likovne kolonije održat će se i ljetna likovna škola slikanja i crtanja za mlade, danas i sutra (26. i 27.jula) u terminu od 10.30 do 12.00 sati.

Međunarodna likovna kolonija Krušnica traje do 29.jula, a bogatstvo ove kolonije leži upravo u raznovrsnosti tehnika i umjetničkih izričaja, koji svake godine pokažu koliko i kako je zapravo umjetnost kompleksna i lijepa i koliko duše svako od ovih umjetnika donese i ostavi u Bosanskoj Krupi.

 

Kabinet gradonačelnika Bosanske Krupe

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 466 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1664 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa