Nezaboravan vikend u Bosanskoj Krupi uz Tvrđava fest, 2.bosanskokrupsku regatu i koncert Senidah

Vikend iza nas ostaje zasigurno nezaboravan svima onima koji su imali priliku da borave u Bosanskoj Krupi i posjete manifestacije koje je Grad Bosanska Krupa za svoje građane i goste organizovao 15. i 16. Jula. U protekla dva dana vikenda, Bosanska Krupa je bila centar događaja kako na Unsko-sanskom kantonu, tako i šire.

 

Održan prvi „Tvrđava fest“

 

U petak, 15.jula, održan je prvi festival umjetnosti bez granica „Tvrđava fest“, jedna nova manifestacija koja se ove godine fokusirala na promociju umjetnosti plesa, a sve u okviru projekta „Umjetnosti bez granica“ koji se realizuje u svim gradovima i općinama Unsko-sanskog kantona. Ovaj magični open-air događaj koji se odvijao na Starom gradu „Pset“ privukao je mnoge ljubitelje plesa i muzike, te ponudio svima mnogo zabave uz vibracije modernog plesa i Zumbe, te house, techno i hip-hopmuzike. Festival je otvoren plesom i ritmomZumbe. Jednosatni trening na otvorenom uz promociju zdravog načina života oduševio je sve učesnike i gledaoce ovog performansa. Kako je umjetnost plesa osnova ovog festivala, tako se i nastavilo plesati uz zvukove house i techno muzike. Za dobru atmosferu bili su zaduženi članovi organizacije Soundkeepers Irfan F. i ELM. Odmah nakon toga svi posjetioci festivala mogli su uživati u najvećim hitovima bosanskohercegovačke grupe Helem Nejse, koji su atmosferu doveli do vrhunca. U završnici festivala, vratili smo se ponovo na zvukove i vibracije house i techno muzike uzInisa iz organizacije Soundkeepers, čijim nastupom je ujedno i festival završen.

 

2. bosanskokrupska regata i koncert Senidah

 

U organizaciji Grada Bosanska Krupa i JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ u subotu je održana 2. bosanskokrupska regata, manifestacija koja je u veoma kratkom roku postala prepoznatljivi brend.Svjedok tome su gosti iz svih krajeva BiH ali i regiona, koji su ovaj vikend odvojili dio svog vremena da dođu, posjete i budu u Bosanskoj Krupi.

Ove godine, u regati je uzelo učešće oko 800 učesnika koji su se u 98čamaca spustili od Salihovca do Velike ade u Bosanskoj Krupi. Učesnicisu u jutarnjim satima sa autobusne stanice krenuli ka Salihovcu gdje su zadužili čamce, opremu i lunch pakete.U dobroj atmosferi i raspoloženju, u 12.00 sati počeo je spust prema Bosanskoj Krupi koji je trajao sve do 18.00 sati kada su počeli pristizati i posljednji čamci regate.Šetališta, ade, kafići i restorani bili su prepravljeni gostima, a sve je podsjećalo na vremena kada se tražila stolica više u kafićima i restoranima.

Oko 20.00 sati počeo je i drugi dio manifestacije;koncert regionalne zvijezde Senidah. Koncert su otvorili momci iz benda Nolimit Now koji su izvođenjem domaćih hitova zagrijali atmosferu i pružili odličnu zabavu za sve prisutne na ovom velikom događaju. Oko 22.00 sata došao je i trenutak nastupa jedne od najpopularnijih muzičara u regiji pjevačiceSenidah, koja je od strane publikedočekana uz veliko oduševljenje i ovacije.

Bila je to spektakularna završnica 2.bosanskokrupske Una regate, jednog spektakularnog i nezaboravnog događaja koji je Bosansku Krupu proteklog vikenda stavio u centar najvećih dešavanja u regionu.

 

Kabinet gradonačelnika Bosanske Krupe

 

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1850 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa