Protekli vikend u Bosanskoj Krupi obilježila je umjetnička priča u magičnom ambijentu Malih Ada, koja nam je iz Sarajeva donijela kritičku masu, taman dovoljno boje da se uklopi u ambijent, crno-bijeli svijet fantastičnog Fazonatora, ali i muzičku poslasticu grupe Kolt teatar.

Izložba stripa Fazonator, postavljena na Malim Adama pokazala je svu sliku našeg društva, našu svakodnevnicu, borbu, kritiku svih nas istiha, dok se Fazonator, kroz svoja djela, dere i upozorava. Izložba je bila postavljena od 15h do samog koncerta, a svi koji su je pogledali nisu krili oduševljenje rečenim i kako kaže umjetnik i stvaraoc Fazonatara, Berin Tuzlić, riječ je o dugogdišnjem postojanju i radu, koji se čita, opominje i daje kritiku.

Da smo kao društvo potonuli, predvođeni trulom politikom, lošim liderima, nedovoljnim obrazovanjem, svaštarenjem, pogrešnim vrijednostima koje se cijene, ne mora se napominjati, a sve to ne može stati u udžbenik, ali može u strip, kojem, vjerujemo, neće biti kraja.

Kako navodi autor, bio je potreban ovakav jedan projekt. Fazonatora možete čitati na web stranici www.fazonator.com

Tokom same izložbe upriličena je i radionica stripa za najmlađe. Berin je mališanima pokazao koje su karakteristika stripa, lika u stripu, šta znači svaka crta, svaka osobina i koliko zapravo sam strip može kritički da utiče na okolinu.

Oko dvadeset polaznika ove radionice oduševljeno je radilo oko 90 minuta.

Na samom kraju dana, Kolt teatar, bend koji, kako kažu sami, svira bez trunke šunda, obilježio je ovu umjetničku subotu. Sa melosom koji hrani dušu, fantastičnim vokolom i izborom pjesama, Krupljani su ovu umjetničku subotu zabilježili kao pravi početak ljeta i aktivnosti koje ljeto donosi. Ovaj događaj je u organizaciji JU Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje, a u sklopu krupskog ljeta.

E.V.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 302 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2597 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa