Printaj ovu stranu

Kuća knjiga

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Kuća knjiga

Od danas, na Zelenim otocima, možete posjetiti Biblioteku na otvorenom, odabrati jedan od naslova iz Kuće knjiga i uživati u čitanju, okruženi prirodom, šumom slapa i pjesmom vrabaca.

Današnjem događaju prisustvovali su i predstavnici osnovnih škola, sa tridesetak učenika, kao i osvajači prve tri nagrade u literarnom takmičenju na temu "Priroda i ja". Belma Ahmetbašić, Rejhan Mahmić i Ena Šertović su pročitali svoje radove, nakon čega je gospođa Elvira Dupanović Omić održala edukativni čas na temu očuvanja prirodnog okoliša.
Biblioteka na otvorenom je prostor namijenjen za opuštanje, časove u prirodi, ležerne sastanke, te kreativni rad. Slobodna je za korištenje 24 sata, svim građanima i posjetiteljima Bosanske Krupe. Na istima leži i odgovornost očuvanja i održavanja Biblioteke.
Kuća knjiga sadrži naslove koje donira "raja" iz svojih privatnih kolekcija i poklanja ih na korištenje svima. Knjige se uzimaju po želji, čitaju na licu mjesta i vraćaju do sljedećeg korištenja. Dakle, ako imate knjigu viška, neku koju ste pročitali više puta ili neku koja vam odavno odmara na polici, možete je donijeti u Kuću knjiga i podijeliti sa drugima. Pritom označite naš page uz hashtag #kucaknjiga, kako bi od toga napravili svojevrsni trend.
"Nikad tvoje ništa nije, osim onog što ćeš dati."
Realizaciju ovog projekta podržalo je preduzeće ŠPD “Unsko-sanske šume“, koje je doniralo potrebni mobilijar, a pomoć pri realizaciji dali su i JKP "10. Juli", JU "Centar za kulturu", te grad Bosanska Krupa. Svima se od srca zahvaljujemo. Uživajmo i čuvajmo da bi uživali
Izvor: Zabavni park " Zeleni otoci"
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 455 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости