Obilježen Dan MSŠ „Safet Krupić“ Bosanska Krupa.

Učenici i profesori MSŠ „Safet Krupić“ jučer su, prigodnim aktivnostima, obilježili Dan škole.

U sklopu obilježavanja Dana škole organiziran je niz kreativnih radionica koje su vodili profesori škole i stručnjaci iz različitih oblasti, a koje su učenicima omogućili da pokažu vlastitu kreativnost.

„Ove aktivnosti inicirane su od strane smih učenika, tj. Vijeća učenika škole koji su htjeli na drugačiji način da obilježe Dan škole. Dok su profesori škole održali radionice iz književnosti, CNC-programiranja i modeliranja, zavarivanja, tekstilnog dizajna i šivanja te organizirali nogometni turnir, zahvaljujući spoljnim saradnicima/prijateljima škole danas su održane i radionice fotografije, slaganja boja i dizajna namještaja koju su vodili naši sugrađani Hašim Šarić, Ismet Erdić i predstavnici firme AP design. Ove godine obilježavamo 76 godinu postojanja škole. Godine 1946. osnovana je škola za zanatska zanimanja i od tada se baštini tradicija stručnog srednjoškolskog obrazovanja u našem gradu. Ove godine ispraćamo 108 matuanata“, rekao je Elvir Kulenović, direktor MSŠ „Safet Krupić“ Bosanska Krupa.

Po završetku radioničkog dijela programa, u holu škole održan je rock-koncert kojeg su, zajedno s profesorom Arminom Podićem, organizirali i izveli učenici škole. Na taj način, u izuzetno zanimljivoj i pomalo neobičnoj atmosferi, pokazujući da umjetnost ujedinjuje sve generacije, Dan škole ispraćen je uz najveće hitove domaće i svjetske R'n'R scene.

Azra I.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 899 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1350 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa