Printaj ovu stranu

Iz škole na fakultet – znate li šta ćete studirati?

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Iz škole na fakultet – znate li šta ćete studirati?

Udruženje ‘Ujedinjene žene’ organizira radionicu ‘Iz škole na fakultet:Priprema za dobar start’’, koja će se održati u subotu, 14.maja u Startup studiju u Bihaću sa početkom u 12 sati.

Ulaz je besplatan, nije potrebna registracija, a namijenjen je za srednjoškolce, ali i za njihove roditelje koji se žele više informisati o budućem školovanju svog djeteta.

Ujedinjene žene, uz mnoštvo drugih aktivnosti, realiziraju ovaj mentorski program ‘’Žene u nauci ujedinjene za obrazovanje“ osmišljen s ciljem povezivanja srednjoškolaca i predstavnica različitih akademskih programa, kako bi se pružila podrška adolescentima u karijernom odlučivanju, odnosno izboru studija.

Specifičnost studiranja i rada u različitim oblastima, odogovori na osnovna ali i kompleksna pitanja u vezi odabira budućeg fakulteta ili zanimanja, tek su neki od ciljeva ovog projekta. Pored niza povezanih predavanja, koji se oslanjaju na spoznaje akademske psihologije, posljedna aktivnost u okviru ovog projekta je usmjerena na podršku maturantima koji će za nekoliko mjeseci postati studenti. Polaznici (maturanti – budući studenti) će imati priliku upoznati se sa nekim psihologijskim spoznajama koje im mogu omogućiti uspješniji početak i put kroz univerzitetsko obrazovanje.

Svaki početak je težak, a uz malu pomoć stručnih predavača, osvještavanje, pojašnjavanje i razgovor, srednjoškolcima će biti otvorene nove mogućnosti sagledavanja fakulteta, zanimanja i sfera izučavanja kojima se žele baviti u budućnosti, a iz Udruženja poručuju da je ovo prilika za sve one neodlučne da dođu do informacija, upoznaju metodologiju univerziteta i određenih zanimanja te da na neki način, početak učine lakšim. Ovo je prilika i za one koji znaju šta žele upisati, da se povežu sa postojećim studentima tih fakulteta, da se umreže i saznaju više, da pitaju šta ih zanima i pripreme se bolje za ono što slijedi u narednoj stepenici njihovih života.

Teme o kojima će se pričati na ovoj radionicu su: Kako do uspjeha na fakultetu? , Motivacijska uvjerenja uspješnih studenata, Vi ste vlastiti brend. Otkrijte ga! , Ulazak u prostor visokog obrazovanja kao prilika za restart i izgradnju željenog profesionalnog identiteta i slično.

Predavači na radionici su dr.sc. Amela Mujagić i dr.sc. Mirna Marković, a podršku ovoj edukaciji pružila je Vlada USK.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 134 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости