Pet godina bez Alage Isakovića

 

JU Centar za kulturu-Gradska galerija organizuje izložbu likovnih radova Alage Isakovića. Na izložbi će biti predstavljeni radovi koje je Alaga radio godinama kao aktivni član Likovne kolonije Krušnica.

Radovi su rađeni u različitim likovnim tehnikama. Posebno plijene Alagini akvareli sa motivima Une i vodenicama koje polako nestaju kao prepoznatljivi simboli obala rijeke Une. Ništa manje nisu upečatljivi Alagini radovi u kombiniranoj tenici sa reljefnom teksturom „Portreti predaka“.

Pored slikarskih tehnika Alaga se često bavio i grafikom kao likovnim izrazom. Radio je u tehnici drvoreza. linoreza ali i u drugim grafičkim tehnikama. Serija stećaka koje je Alaga uradio u crno-bijeloj tehnici su svakako radovi koji na nevjerovatan, ekspresivan način predstavljaju bosansko-hercegovačke stećke.
Izložba likovnih radova Alage Isakovića bit će otvorena u ponedjeljak, 14. februara u „JU Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ Bosanska Krupa u Gradskoj galeriji Bosanska Krupa u 18:00 sati.

Izvor: Centar za kulturu Bosanska Krupa

 

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1611 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa