Projekt ‘’Škola je moj sigurni kutak’’ u Drugoj osnovnoj školi

O budućnosti svojih učenika i sigurnosti koju škola treba da pruža, uz onaj obrazovni aspekt koji se očekuje, JU 'Druga osnovna škola' potrudila se odmah na početku ove godine te kao i prethodnih godina, nastavila dobre prakse u ovoj ustanovi, kako za učenike tako i za roditelje i nastavnike.

Projekt 'Škola je moj sigurni kutak' predstavljen je juče čitavoj lokalnoj zajednici, kroz različite kanale kojima lokalna zajednica radi i informiše se. Na ovoj prezentaciji projekta, koji govori i iznalazi načine rješavanja prevencije i sprečavanja bolesti ovisnosti, odazvale su se škole s područja naše općine, Centar za socijalni rad, Gradski vrtić Bosanska Krupa, Pete policijske uprave Bosanska Krupa kao i Radio Bosanska Krupa, koji će lokalnoj zajednici prenijeti zadane ciljeve ali i proces ovog projekta, nakon što se počne implementirati. Bitnost projekta naglasili su i iz Pedagoškog zavoda USK, koji su kao gosti prezentacije i podržali ovu vrstu projekata u našim obrazovnim ustanovama. Direktorica Daira Zjakić naglasila je da ova obrazovna ustanova konstantno radi na novim projektima, ali i da drži kontinuitet starih projekata odnosno dobrih praksi, koje ovu školu već izdvajaju po inovativnosti, kvaliteti i različitim mogućnostima.

'Škola je moj sigurni kutak' je dugotrajan projekt, financiran je od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, u sklopu granta za mlade i kako navodi direktorica Zjakić, iznaći će način da dobre prakse i dobri projekti kao što je ovaj, budu konstanta i dugotrajna u ovog obrazovnoj ustanovi.

 

Elma V.

Sigurni kutak 1

Sigurni kutak 2

Sigurni kutak 3

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 347 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1282 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa