28.književni susreti ''Stazama djetinjstva'' u Bosanskoj Krupi

Književni susreti ''Stazama djetinjstva'' u dugogodišnjoj tradiciji edukacije, druženja, opismenjavanja i lijepih riječi, dvadeset i osmi po redu ove godine, počinju sutra, posjetom Prvoj i Drugoj osnovnoj školi poznatog pisca sa naših prostora, Huseina Derviševića iz Bihaća i trajaće do petka, 15.oktobra.

Dervišević je stalni gost književnih susreta u Bosanskoj Krupi, svestrani je pjesnik, pripovjedač, romanopisac, esejista, umjetnik fotografije, publicista i novinar. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada a posljednja je prestižna međunarodna nagrada “Branko Radičević”, koju dodjeljuje Brankovo kolo uz Sremskih Karlovaca. Povodom ove nagrade, organizator književnih susreta je odlučio posvetiti jedan poseban dan Derviševiću.

U srijedu slijedi program odgojno – obrazovnog sadržaja, radionica za djecu i mlade sa književnicima, likovna radionica te predstava za djecu udruženja 'Fani'. Centralna svečanost je od 17h, gdje će biti i proglašenje najbolje neobjavljenje priče za djecu, najčitanijeg pisca u prethodnoj godini, počasnog člana biblioteke te predstavljanje učesnika i promocija novih izdanja dječije književnosti.

Četvrtak je rezervisan za okruglio sto na temu ovogodišnjih susreta kao i svečano zatvaranje susreta. Program je usklađen sa svim epidemiološkim mjerama i preporukama, a aktivnosti će se održati u Veliko sali Doma kulture.

Čitav program možete vidjeti u prilogu!

Elma V.

28.knjizevni susreti

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 125 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 442 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa