Koncert duhovne muzike ''Harmonija religija'' u Bosanskoj Krupi

Udruženje Ujedinjene žene, uz podršku "Catholic Relief Services (CRS)" Bosne i Hercegovine i Općine Bosanska Krupa, organizira koncert 'Harmonija religija', koji će predstaviti muzičko stvaralaštvo sve tri najbrojnije religije s prostora Bosne i Hercegovine te zajedničkim druženjem poslati poruku mira i suživota, ali i ljepote i bogatstva različitosti.

Koncert će se održati 25.09.2021.godine u prostorijama Velike sale Doma kulture u Bosanskoj Krupi s početkom od 18h. Na koncertu učestvuje crkveni hor "Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški" iz Trebinja, tamburaški orkestar „Misericordia“ sa solisticom Monija Jarak-Mikulić iz Čapljina i hor Medžlisa Islamske zajednice iz Cazin.

Ulaz na koncert je besplatan, a ovim muzičkim spektaklom bogatstva tradicije, vjere i zajedništva, iz udruženja ''Ujedinjene žene'' žele istaknuti, kako navode, širokogrudnost zemlje u kojoj živimo i toplinu naroda kojima pripadamo. A muzikom, koja spaja svijet, u harmoniji religija i različitosti, u muzičkom izričaju svih većih vjeroispovijesti s područja BiH, je najlakše pokazati ljubav i vjeru.

 

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 559 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa