Kako kvalitetno iskoristiti vrijeme

Slobodno vrijeme osnovaca – neobičan je projekt tako jednostavne prirode, koju su osmislile tri srednjoškolke, a podržala Fondacija Mozaik i Udruženje Generacije zajedno sa članovima volonterima.

Kako I sam naslov kaže, ovaj projekt se bazira na kvalitetno vrijeme osnovaca, koji u doba tehnoloških naprava i sve manjeg interesiranja za socijalne aktivnosti, često ne pridaju veliku pažnju umjetnosti, društvenim igrama I onom klasičnom, dječjem druženju. Udruženje Generacije je ovaj put ugostilo predstavnike sve četiri osnovne škole s područja naše općine te kroz različite aktivnosti, skoro tri sata zabavilo i educiralo ove mlade ljude, a potom im i dalo ideju za aktivnosti koje i sami mogu raditi tokom raspusta.

Tokom ovih aktivnosti učenici su se međusobno povezali a u svojim školama će dalje predstaviti ideju mogućeg provođenja slobodnog vremena na malo drugačiji način.


Elma Velić

Zadnji put promjenjen srijeda, 09 Juni 2021 12:18
Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 432 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa