Rad nastavnika u Krajini će od sada biti ocjenjivan, riješen problem asistenata

Sindikati osnovnog i srednjeg obrazovanja Unsko-sanskog kantona konačno su potpisali kolektivni ugovor kojim rješavaju svoja prava i zaštitu.

Izmjene se ogledaju u tome da će rad nastavnika biti ocjenjivan, riješen je problem asistenata i nastavnika koji rade u procesu inkluzivne nastave kao i rješenja i otpremnine na koje su mjesecima čekali oni koji su otišli u penziju.

Kako je rekao ministar obrazovanja USK Damir Omerdić, održano je 14 sastanaka kako bi se došlo do rješenja.

“Uloženo je jako puno truda. Ovaj kolektivni ugovor je skoro isti kao i prošli, ali ima par izmjena. Ugradili smo praćenje rada prosvjetnih randika gdje će biti adekvatno ocjenjivani. Ovo je dokument gdje pokušavamo prosvjetnim radnicma dati mir u smislu finansijskog dijela. Ministarstvo, sindikat i uposlenici daju ogromnu energiju da obrazovanje dignemo na veći dio. Smatram da se kolektivni ugovor može adekvatno ispoštovati”, rekao je Omerdić.

 

Vlada USK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 358 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 476 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa