Čuvari okoliša u akciji Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan

petak, 23 Oktobar 2020 10:50

Ove godine Bosanska Krupa i njeni čuvari okoliša učestvuje u realizaciji akcije "Let's Do It-milion sadnica za 1 dan".

Naš grad će ovu akciju realizovati u skladu s epidemiološkim mjerama, zbog čega je i broj učesnika ograničen, a akcija će biti održana u subotu, 24.10.2020.god. Čuvari okoliša, neformalna grupa ljudi koji već unazad dvije godine djeluje i učestvuje u lokalnim, ali i globalnim akcijama ove vrste, daće doprinos ovoj akciji te kako to najbolje mogu i znaju, predstaviti Bosansku Krupu, ali i obogatiti je novim sadnicama, a za budućnost čistijim i zdravijim zrakom. Akcija počinje u subotu, u 9h ispred JU " Druga osnovna škola " gdje će i sadnja početi.

“Let’s Do It - milion sadnica za 1 dan” je akcija sadnje drveća koju Let’s Do It tim Bosne i Hercegovine provodi svake godine sa ciljem povećanja svijesti naših građana o važnosti šuma za čovjeka i višestrukoj koristi koju ima za nas. Uslijed globalne pandemije virusa COVID-19, ovogodišnje akcije pošumljavanja održat će se u skladu sa aktuelnim epidemiološkim mjerama.

Sadnja se realizuje u 13 gradova u Bosni i Hercegovini, gdje se sade razne vrste drveća kao što su četinari, voćkarice i ukrasno drveće u zavisnosti od lokacije i mjesta sadnje. Partneri i prijatelji ovih aktivnosti su EU Info Centar i Delegacija Evropske unije u BiH koji su obezbijedili sadnice i sav dodatni material potreban za sadnju u svim gradovima, a akciju u Bosanskoj Krupi i ove godine realizirat će Čuvari Okoliša.

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 297 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 463 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa