Vrijedna donacija firme Bosankar osnovnim školama

srijeda, 14 Oktobar 2020 13:17

Danas je firma 'Bosankar' iz Bosanske Krupe obezbijedila i donirala preko 2700 maski i četiri beskontaktna toplomjera bosanskokrupskim osnovnim školama i tako na jedan specifičan način pomogla, podržala i podsjetila da je ljudskost danas prijeko potrebna, u čitavoj ovoj problematici restrikcija i mjera, ali i života uopće.

U donaciji preko 2000KM, ova firma je iznenadila obrazovne ustanove naše općine i kako su naveli sami predstavncii ovih ustanova, pozitivno ih obradovala, jer je ''sam akt pružanja ruke, a da ništa nije traženo'' prava slika čovječnosti. Osnovna škola 'Otoka', osnovna škola 'Jezerski', Prva osnovna škola i Druga osnovna škola su dobile od 650 do 700 komada jednokratnih maski za lice te po jedan beskontaktni toplomjer. Mejra Ezić, koordinatorica ove akcije, istakla je da je saradnja ove firme s institucijama u Bosanskoj Krupi od velike važnosti, pogotovo kad se radi o djeci i školama.

Vlasnik ove firme, Giuseppe Franchi navodi da je jedan od važnih stubova dobre saradnje upravo prepoznavanje pravih vrijednosti i nužnost pomoći u određenim situacijama, kao što je ova pandemija te je ovu donaciju namijenio kao početak dobrog prijateljstva ove firme i obrazovnih institucija naše općine. U narednim danima planirana je donacija još deset beskontaktnih toplomjera te dezinfekciona sredstva za ove obrazovne ustanove.

Direktori sve četiri osnovne škole s vedrinom domaćina i s mnogo zahvale, prihvatili su ovu donaciju te podsjetili da je svaka pomoć dobro došla, u vrijeme kad je sve tako neizvjesno, netipično i novo!

 

Elma V.

Zadnji put promjenjen srijeda, 14 Oktobar 2020 13:26
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 550 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 273 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa