Otvaranje Mostarskog strip-vikenda je zakazano za subotu

srijeda, 30 Septembar 2020 12:56

Bosanska Krupa će tokom narednog vikenda biti predstavljena s dva svoja strip-umjetnika na petoj po redu strip manifestaciji u Mostaru,jedinstvenoj i u strip krugovima izuzetno ocjenjenoj prilici kojom se promovira strip i daje prilika afirmiranim i mladim strip crtačima.

U Mostar putuju likovni umjetnik profesor Ismet Erdič i strip crtač Osman Hajdarević.Osokoljeni nedavnim nagradama,ponosno će predstaviti svoje radove koji će biti izloženi na mostarskom druženju.

Organizaciju potpisuje Klub Mostrip.

Ovogodišnji Mostarski strip vikend će se održati na otvorenom prostoru uz maksimalno pridržavanje propisanih mjera protiv širenja koronavirusa.Strip vikend će biti fokusiran na domaću strip scenu i svi gosti će biti domaći autori iz Bosne i Hercegovine.Kao i prošlih godina, na strip vikendu će biti postavljena izložba radova gostujućih autora. Tokom cijele manifestacije biće nezaobilazno crtanje i potpisivanje gostujućih autora za posjetioce, druženje s maskotom festivala i još dosta zanimljivih stvari, najavljuju organizatori.Organizatori su već ispisali nekoliko uspješnih projekata i četiri strp-vikenda u Mostaru zasigurno su učinili mnogo na podizanju strip kulture u ovom vremenu kada je uveliko bila zapostavljena.Iz Kluba ističu da je cilj druženja i manifestacije promocija i popularizacija strip-kulture s naglaskom na mlađu generaciju.Ove godine će grad na Neretvi posjetiti devet umjetnika iz svijeta stripa: Lana Šator, Milorad Vicanovic-Maza, Ismet Erdić-Erda, Midhat Kapetanović, Filip Andronik, Zdravko Cvjetković, Osman Hajdarević, Zoran Herceg i Berin Tuzlić

"Što se tiče gostiju moramo spomenuti i činjenicu da će i ove godine kao što je bilo i za prethodne četiri, svi naši specijalni gosti uraditi plakate sa motivom grada Mostara. Time ćemo još jednom staviti Mostar i Bosnu i Hercegovinu na mapu strip događanja u svijetu", ističu organizatori iz Kluba Mostrip.

Za ovu priliku s strip ilustracijama Ismeta i Osmana štampaće se prigodne promotivne majice,a jedan od plakata ove manifestacije biće autorstvo Erdića.

Za kraj,recimo nešto i o već dobijenim nagradama:Dva strip autora iz Bosanske Krupe,Ismet Erdić i Osman Hajdarević su ove godine na Svjetskom festivalu stripa u Velesu u Sjevernoj Makedoniji osvojili nagrade sa svojim radovima.

„Moj rad "Previd"za koji color potpisuje Dejan Bilokapić je osvojio 3. mjesto dok je Osmanov rad "Četiri pucnja za Sema Karsona' dobio nagradu za najbolji crtež „kazao nam je pred put u Mostar profesor Ismet Erdić.

Čestitamo.To su ipak nagrade sa svjetskog strip festivala.

Po povratku i utisci nagrađenih bosanskokrupskih strip-autora s Mostarskog strip-vikenda.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 787 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 3060 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa