USK: DIREKTORI OSNOVNIH ŠKOLA UPOZNATI S PROGRAMOM SEKUNDARNE PREVENCIJE

Foto: rtvusk Foto: rtvusk

Nakon što su se prošle sedmice s njim upoznali predstavnici ministarstava obrazovanja, nauke, kulture i sporta, te zdravstva i socijalne politike, izvršna direktorica humanitarne organizacije „Genesis project“ iz Banje Luke i predstavnik kantonalnog Ministarstva obrazovanja predstavili su danas direktorima osnovnih škola Kantona „Program sekundarne prevencije fokusiran na identifikaciju i zaštitu djece od faktora rizika u osnovnim školama Unsko-sanskog kantona“.

Kako je istakla Dijana Pejić, izvršna direktorica humanitarne organizacije "Genesis project", u ovom Programu uloga direktora škola je izuzetno bitna jer upravo oni trebaju da podrže ne samo stručnu službu škole, pedagoga, psihologa, ali i svakog nastavnika – učitelja u svojoj školi da se osnaži kroz edukacije koje će biti provedene.  

Pored direktora škola, današnjoj prezentaciji prisustvovali su i predstavnici Ministarstva obrazovanja USK-a, te Ivana Zečević, doktor psiholoških nauka s Filozofskog fakulteta u Banjoj Luci, koja je govorila o značaju sekundarne prevencije u odgojno obrazovnim ustanovama sa psihološkog aspekta.

Prezentacija „Programa sekundarne prevencije fokusiranog na identifikaciju i zaštitu djece od faktora rizika u osnovnim školama Unsko-sanskog kantona“ za direktore osnovnih škola s područja USK-a biće nastavljena sutra.   

Inače, Program sekundarne prevencije, koji realizuje Genesis project, kao tehnički partner UNICEF-a, a finansira Švedska vlada, već je implementiran u svim osnovnim školama KS, TK i entiteta RS, što je više od 250 odgojno-obrazovnih ustanova koje su osjetile benefite ovakvog programa.  

Izvor: rtvusk

 

Zadnji put promjenjen srijeda, 09 Septembar 2020 18:17
Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1618 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa