Mladi su budućnost, ako ih pustimo da budu

Članovi lokalnog tima ASUBiH Bosanska Krupa ovu sedmicu iskoristili su za edukaciju, umrežavanje i druženje, a baš kako dolikuje mladim i ambicioznim ljudima, razgovarali o budućnosti, projektima, poboljšanju lokalne zajednice i stanja mladih u njoj te radu udruženja i u budućnosti.

Dvodnevne radionice imale su za cilj da okupe mlade ljude, srednjoškolce, koji nisu imali priliku biti aktivni u udruženjima ove vrste te ih upoznati sa svime što ASUBiH radi, kako u čitavoj BiH tako i u Bosanskoj Krupi.

''Kroz razne vježbe, na kreativan način kroz team-building radionice, pokazali smo novim članovima kako da rade kao tim. Danas u saradnji s udruženjem Generacije, održaćemo kreativnu radionicu kako bi ih potakli na umjetnost kao važan segment naših života. Kroz malo formalnije radionice predstavićemo šta je to volonterizam, koja je zapravo svrha volontiranja i predstavićemo im našu organizaciju ASUBiH'' - kazala je Amila Šertović, koordinatorica lokalnog tima ASUBiH Bosanska Krupa.

U saradnji sa ŠPD 'Unsko-sanske šume' i udruženjem 'Generacije' iz Bosanske Krupe, koji su prepoznali entuzijazam i kvalitetu ovih mladih ljudi, implementirali su određene aktivnosti, razvili nove vještine i pripremili nove mlade ljude na izazove i rad ovog udruženja.

''ASUBiH daje priliku mladima da razvijaju nove stvari, da potiču mlade ljude da rade promjene koje inače ne bi mogli raditi, a ASUBiH im daje priliku'' - kaže Lamija Šertović, nova članica ASUBiH-a Bosanska Krupa.

Rad, ideje, stvaranje novih mogućnosti i otvaranje novih poglavlja u radu s mladima u lokalnoj zajednici prepoznatljive su osobine Lokalnog tima Bosanska Krupa, a svoje naredne korake poduzeli su već na sastanku s načelnikom općine Arminom Halitovićem, otvarajući novo poglavlje iznalaženja prostora rad, za mlade ljude naše općine, koje je načelnik, kako navode, i podržao.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

I kako kažu ovi mladi ljudi, nemoj biti tih, budi ASUBiH!

 

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1618 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa