Predstava "Ja, Bosanac" sinoć održana u Bosanskoj Krupi

petak, 10 Juli 2020 11:11

Na improviziranoj ljetnoj pozornici ispred Doma kulture, građani Bosanske Krupe, njih preko pedeset, pridržavajući se svih restrikcija i mjera zaštite, pogledalo je predstavu 'Ja, Bosasanac' autorice Indire Kučuk Sorguč.

Predstava 'Ja, Bosanac' na jedan specifičan način oslikava današnje stanje u državi i načinu razmišljanja ljudi koji u njoj žive. Jedan Bosanac koji ništa ne mijenja a sve želi promijeniti. Kriv mu je svako, on sve zna, sve prati i kritikuje, ali ništa ne poduzima sem što ima mišljenje o svemu. Kivan na Europu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu… na sve, jedino ludo voli svoju Bosnu.

''Predstava 'Ja, Bosanac je komedija o nama, o bosanskom mentalitetu, onome što smo mi kroz historiju, tradiciju, ali ono što smo danas. Referiram se na sve aktualne probleme današnjice s kojima se obično Bosanac susreće'' – kaže Indira Sorguč Kučuk, autorica ove predstave.

U predstavi igraju Aldin Tucić i Negra Čičić, koji su sinoćnju atmosferu obogatili odličnom glumom, pjesmom i humorom, a publika je doista uživala, i sami učestvujući u pjesmi ali i komunikaciji sa glumcima.

Predstava 'Ja, Bosanac' prošle godine je premijerno izvedena u Bihaću, a ove godine ponovo igra u sklopu Bihaćkog ljeta, gdje gospođa Kučuk Sorguč predstavlja i svoju knjigu „Carski rez”.

Oduševljena Bosanskom Krupom, autorica predstave izražava zadovoljstvo što je ova predstava igrana i u našem gradu, ali i zadovoljstvo što je u doba pandemije, gdje smo ograničeni u mnogo čemu, veliki broj Krupljana došlo da pogleda predstavu, da se opusti, nasmije i ponese neku poruku iz svega viđenog.

''Drago mi je što sam došla u B.Krupu. U vrijeme korone smo na nekoj distanci, ali ustvari smo bliži jedni drugima. Drago mi je da sam udahnula ovaj zrak,nije to nikakav šuplja. Vi jeste zdravi ljudi, jer je zaista oko vas zdravlje!'' –ističe Sorguč Kučuk.

Elma V.

Zadnji put promjenjen petak, 10 Juli 2020 11:17
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 414 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 309 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa