Četvrtak je za komediju „Ja Bosanac“ u Bosanskoj Krupi

ponedjeljak, 06 Juli 2020 19:31

U najavi za prvo gledanje i premijeru predstave „Ja Bosanac“,krajem prošle godine potencijalni posjetitelji su upoznati da je to ozbiljna,ali hit- komedija u kojoj je autorica Indira Kučuk Sorguč u centar zbivanja stavila Bosanca koji tradicionalno ima,kao većina njegovih sunarodnjaka, mišljenje o svemu kao svaki pravi Bosanac.Nastavak je to komediografskog stvaranja spisateljice Sorguč koja je u protekloj deceniji kao autorica potpisana ispod teksta poznatih komedija –„Ja mahaluša“ i „Ja mahalac“.

U ovoj ozbiljnoj  komediji o nama-„Ja Bosanac“- pratimo „Posljednjeg Bosanca“ koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna a nema rezultata. Kivan je na Evropu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, migrante, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve. Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše.  Uzrečica mu je «Tornjaka mi moga»!U sve mu diraj, samo nemoj u Bosnu.Uloga Bosanca povjerena je mladom i vrsnom bh. glumcu, komičaru Aldinu Tuciću dok ulogu njegove supruge Raseme Evropljanke Ćevljanovićke za klavirom tumači i opjevava Negra Čičić.

Ovu ozbiljnu hit-komediju za nekoliko dana građani i građanke bosanskokrupske općine moći će pogledati u Bosanskoj Krupi i to na otvorenom,ispred Doma kulture u Bosanskoj Krupi,u oranizaciji Centra za kulturu,obrazovanje i informisanje.Biće to prava poslastica koja nas čeka na ovom mjestu u četvrtak 9. jula u ovom vremenu kada je zabave,radosti i smijeha toliko potrebno,a toliko malo.Naravno i ovoga puta,građani i građanke koji se odluče doći , mole se za puno pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera u BiH.

„Napisati jedan ovakav komad gdje se šalimo na nas račun i to na vrlo ozbiljan način nije mala stvar. To Indira radi fenomenalno, a pri tome mislim da smo Negra i ja napravili jako dobre uloge te na taj način još dodatno približili likove publici. Tako da jedan kompletan paket radnih ljudi koji žele da predstava bude još uspješnija publika nagradi svojim odzivom”, smatra bosanskohercegovački glumac Tucić.

Generalni pokrovitelj je načelnik Općine Armin Halitović.

Bosanska Krupa, 9.jula 2020.,ispred Doma kulture u 20,30 minuta.

Ulaz za sve je besplatan.

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 06 Juli 2020 19:37
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 449 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 422 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa