Apel građanima Bosanske Krupe: Otpad odlažite samo na mjesta koja su za to predviđena!

četvrtak, 16 April 2020 13:44
FOTO:Arhiva FOTO:Arhiva

Dolaskom proljeća, sunčanih dana i viših temperatura zraka, povećava se i broj posjeta brojnim bosanskokrupskim izletištima. Već je sada primjetno nesavjesno postupanje sa otpadom, pa nadležne službe isto pronalaze u šumskim predjelima, pokraj puteva, rijeka i sl.

 

Ovim putem apelujemo na nesavjesne građane Bosanske Krupe da otpad prilikom boravka na izletištima odlažu isključivo u za to predviđena mjesta, a ukoliko ih nema da otpad nose sa sobom i odlože u prvu dostupnu korpu ili kontejner.

Zahvalni smo svim građanima koji čuvaju naš grad pravilnim odlaganjem, a one koji to ne rade molimo da se ponašaju odgovorno, pomognu radnicima koji brinu o javnoj čistoći i što je važnije doprinesu čuvanju naše životne sredine.

Podsjećamo da je Odlukom o komunalnom redu zabranjeno nepropisno odlaganje otpada, te da su u tom smislu propisane i kaznene odredbe po kojima će u narednom periodu pojačan nadzor i sankcionisanje vršiti komunalna inspekcija.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Zadnji put promjenjen četvrtak, 16 April 2020 13:55
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 585 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1468 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa