Svi učenici iz Pištalina mogu pratiti online nastavu

Uporedo sa aktivnostima štaba mjesne zajednice Pištaline, odvija se akcija kako bi sva djeca sa ovog područja mogla pratiti online nastavu.Po objavi nastavnice Prve osnovne škole Zinke Bećirspahić Stranjac da dvadeset učenika Prve osnovne škole nema telefona ili tableta putem kojeg bi pratila nastavu, mještanka i uposlenica u područnoj školi Pištaline Endira Hadžipašić se informirala i saznala da je takvih šest učenika u Pištalinama.


Pokrenula je akciju ,pridružili su joj se mještani i članice udruženja „Miris dunja“ i sakupljen dio novca u selu,ali ne dovoljna suma za kupovinu telefona.Kao i uvijek ,interesirajući se kako teče akcija,javio se Hazim Oraščanin iz Austrije koji je u Gracu sa svojim prijateljima sakupio nedostajućih oko 700 KM.


Kupovina telefona je protekla drugačije jer nije,zbog velike potražnje, bilo tipa telefona koji su odabrali, pa su kupili jeftinije.Tako da je iza kupovine ostalo 500 KM, novac za koji je kupljeno osnovnih životnih namirnica za osam porodica težeg materijalnog stanja.


U međuvremenu su se javila još dva učenika iz Pištalina i akcijom je jedan učenik dobio nov tablet, a druga učenica korišteni telefon i 50 konvertibilnih maraka. Djeca su dobila i prve dopune za telefon.

 

Podsjećamo, juče je produžena obustava redovne nastave do daljnjeg.

 


Dževada Štancl

Zadnji put promjenjen subota, 28 Mart 2020 13:11
Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1632 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa