Intoniranjem himne i podizanjem zastave krenula nova školska godina

Od ove školske godine intoniranjem državne himne i podizanjem zastave započela je školska godina u sve četiri osnovne i dvije srednje škole na području Grada Bos.Krupa.

Kada su u pitanju osnovne škole broj upisanih prvačića je uglavnom u prošlogodišnjim prosjecima pa je tako u OŠ“Otoka“ upisano 38 mališana, OŠ „Jezerski“ svoja vrata je otvorila za 41 prvačića, Prva osnovna škola 30, dok je Druga osnovna škola za sada najbrojnija, sa područnim školama 62 upisana prvačića. Kada su u pitanju srednje škole imamo podatak trenutno iz MSŠ“Safet Krupić“ gdje je ove godine primijetan blagi porast u broju upisanih, odnosno ove godine upisano je 107 učenika koji će pohađati različite smjerove, a koje nudi ovaj srednjoškolski centar. Podatak iz Opće Gimnazije do trenutka pripreme ove informacije nismo dobili.

Inače, u školske klupe na USK sješće ukupno 15 500 osnovaca i 6780 srednjoškolaca. Ove godine u školama u USK upisano je 1548 prvačića što je za 120 manje nego prošle godine.

Podsjećamo, na posljednjoj sjednici Skupštine USK usvojen je Zakon o osnovnom odgoju i obrazovanju i iako još nije stupio na snagu te se ne znaju pojedinosti, preporuka resornog kantonalnog ministra Edvina Alijanovića kao i ministarstva je da školska godina i krene svečanim prijemom prvačića uz intoniranje državne himne i podizanje zastave.

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 183 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2020 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa