Printaj ovu stranu

IN MEMORIAM : Prim. Fadila dr. Hadžić

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
IN MEMORIAM :  Prim. Fadila dr. Hadžić

U subotu,11.juna u 82.godini života ,u Sarajevu je, preminula primarijus Fadila dr. Hadžić.

Ljubav je bila razlog za što je dr.Fadila 1967.godine veliko Sarajevo zamijenila malom Bosanskom Krupom sa sobom donoseći svoje lječničko znanje i neizmjernu ljubav prema mališanima.

U ovom posljednjem oproštaju moramo se prisjetiti da je najteži period u životu Krupljana, u ratnom periodu, od prvog dana, prve improvizirane bolnice pa do povratka u slobodnu Bosansku Krupu i Dom zdravlja, doktorica Fadila provela na prvoj liniji odbrane u bijelom mantilu.U postratnom periodu aktivno se uključila u politiku i bila općinska vijećnica u mandatnom periodu 2000 - 2004.godina. Općinsko vijeće Bosanska Krupa 2007. godine za izuzetan doprinos u zaštiti zdravlja i života boraca i stanovništva općine Bosanska Krupa u ratnom i poratnom periodu dodijelilo joj je posebno priznanje na godišnjicu oslobodjenja Bosanske Krupe , 17.septembra .

Od samog svog dolaska u Bosansku Krupu bila je na čelu svih onih u Domu zdravlja Bosanska Krupa koji su se maksimalno,uz liječenje,zalagali za zdravstvenu prosvjećenost svojih sugrađana u gradu i na selu,kako bi svoju djecu redovno vakcinisali, pregledali i liječili. Kao intelektualka i liječnica izgradila je i savršen odnos sa svojim kolegama i medicinskim osobljem, a njen doprinos zdravlju ,u bilo koje doba dana i noći ,za sve sugrađane , bio je nemjerljiv.

Nezaboravni su i njeni doprinosi u humanitarnom radu kroz svoj posao ljekara i kao članica udruženja „Krupana“,kroz švedski program kojim je sagrađeno nekoliko kuća za samohrane majke i socijalno ugrožene stanovnike bosanskokrupske općine.

Supruga je i majka jedne kćerke i dva sina.

Tvoji Krupljani i Krupljanke, od onih najmlađih do onih najstarijih, predaju ti veliki rahmet,a tvojim najbližim želimo mnogo snage i sabura da se suoče i žive s bolom koji imaju tvojim vječnim odlaskom, u nadamo se bolji,dženetski svijet.

Dženaza i ukop obavit će se u Sarajevu sutra,14.06. na mezarju Ravne Bakije, dok će se dženaza u odsustvu obaviti i u Bosanskoj Krupi istog dana iza ikindije namaza ispred Gradske džamije.

RadioBK/Dževada Štancl

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 13 Juni 2022 13:03
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 775 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости