IN MEMORIAM : Prim. Fadila dr. Hadžić

U subotu,11.juna u 82.godini života ,u Sarajevu je, preminula primarijus Fadila dr. Hadžić.

Ljubav je bila razlog za što je dr.Fadila 1967.godine veliko Sarajevo zamijenila malom Bosanskom Krupom sa sobom donoseći svoje lječničko znanje i neizmjernu ljubav prema mališanima.

U ovom posljednjem oproštaju moramo se prisjetiti da je najteži period u životu Krupljana, u ratnom periodu, od prvog dana, prve improvizirane bolnice pa do povratka u slobodnu Bosansku Krupu i Dom zdravlja, doktorica Fadila provela na prvoj liniji odbrane u bijelom mantilu.U postratnom periodu aktivno se uključila u politiku i bila općinska vijećnica u mandatnom periodu 2000 - 2004.godina. Općinsko vijeće Bosanska Krupa 2007. godine za izuzetan doprinos u zaštiti zdravlja i života boraca i stanovništva općine Bosanska Krupa u ratnom i poratnom periodu dodijelilo joj je posebno priznanje na godišnjicu oslobodjenja Bosanske Krupe , 17.septembra .

Od samog svog dolaska u Bosansku Krupu bila je na čelu svih onih u Domu zdravlja Bosanska Krupa koji su se maksimalno,uz liječenje,zalagali za zdravstvenu prosvjećenost svojih sugrađana u gradu i na selu,kako bi svoju djecu redovno vakcinisali, pregledali i liječili. Kao intelektualka i liječnica izgradila je i savršen odnos sa svojim kolegama i medicinskim osobljem, a njen doprinos zdravlju ,u bilo koje doba dana i noći ,za sve sugrađane , bio je nemjerljiv.

Nezaboravni su i njeni doprinosi u humanitarnom radu kroz svoj posao ljekara i kao članica udruženja „Krupana“,kroz švedski program kojim je sagrađeno nekoliko kuća za samohrane majke i socijalno ugrožene stanovnike bosanskokrupske općine.

Supruga je i majka jedne kćerke i dva sina.

Tvoji Krupljani i Krupljanke, od onih najmlađih do onih najstarijih, predaju ti veliki rahmet,a tvojim najbližim želimo mnogo snage i sabura da se suoče i žive s bolom koji imaju tvojim vječnim odlaskom, u nadamo se bolji,dženetski svijet.

Dženaza i ukop obavit će se u Sarajevu sutra,14.06. na mezarju Ravne Bakije, dok će se dženaza u odsustvu obaviti i u Bosanskoj Krupi istog dana iza ikindije namaza ispred Gradske džamije.

RadioBK/Dževada Štancl

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 13 Juni 2022 13:03
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 1472 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1107 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa