Danas u 13 sati posljednji ispraćaj dvanaestogodišnje Milice

Danas će porodica ,uposleni ,učenice i učenici Prve osnovne škole u Bosanskoj Krupi,kao i građani, na posljednji ovozemaljski put ispratiti dvanaestogodišnju učenicu svoje škole Milicu (Zorana i Sanje) Škorić.

S njima će biti i Miličini drugovi i drugarice iz njenog VI1 koje je u ponedjeljak ujutro vijest o iznenadnoj smrti njihove drage drugarice, ostavila nijeme.

Radosna,vrijedna,lijepa njihova drugarica više neće sjediti u njihovoj učionici jer to nije dopustio kobni petak kada je njihovoj prijateljici pozlilo i kada ljekari nisu imali mogućnost da joj ,uz sve napore,u Bosanskoj Krupi i Bihaću, pomognu.

Razrednica Željka Orozović je kazala da je Milica Škorić bila zlatno dijete,nevjerovatne kulture ponašanja, vrijedan učenik,neizmjerno dobar drug , puna odgovornosti i pažnje da svaku riječ u nastavi zapamti i velikoj želji da svoj život posveti stjecanju znanja kao najboljem putu da živi najsigurniji, najljepši život u budućnosti.

Takva će je ostaviti u njihovim sjećanjima, takvu će je pamtiti u njenom željenom, ali nažalost, neostvarenom snu.

Danas u 13 sati, ispred Miličine kuće u Vranjskoj , njeni drugovi iz VI1 će je ispratiti na put do njenog vječnog počivališta na mjesnom groblju u Vranjskoj, u nadi da će je tamo dočekati neki novi, pošteniji i laganiji svijet među anđelima koji je čekaju da je na svojim krilima povedu u svijet njenih želja i njihovih ostvarenja koje nije uspjela u svom kratkom, bezazlenom, dječjem životu.

Vijest o odlasku Milice s tugom su primili i svi građani Bosanske Krupe, svi učenici i učenice svih škola, uz iskreno saučešće svim Miličinim najbližim i uz mir i spokoj usnuloj ljepotici Milici koja je prerano napustila ovaj svijet. Neka počiva u miru.

RBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 1668 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1231 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa