IN MEMORIAM - Ibrahim Skenderović (1948-2008)

Danas se navršava 13 godina od smrti novinara Ibrahima Skenderovića, uposlenika Radija Bosanska Krupa.

Ibrahim Skenderović rođen je u Varoškoj Rijeci, općina Bužim, 7.oktobra 1948.godine, gdje je završio osnovnu školu. Gimnaziju je završio u Bosanskoj Krupi a Filozofski fakultet u Beogradu. Cijeli radni vijek bio je u novinarstvu. Nakon teške bolesti, na ahiret je preselio 28.decembra 2008.godine .

U bogatoj novinarskoj karijeri, više od 20 godina bio je dopisnik dnevnog lista „Oslobodjenje“ te Unsko- sanskih novina „Krajina" od njihovog osnivanja. Njegov glas bio je prepoznatljiv i na talasima Radija Federacije kao i BH radija 1. Također, njegovi prilozi emitovani su i na Televiziji Unsko-sanskog kantona te Federalnoj televiziji. Smrt ga je zatekla kao uposlenika Radija Bosanska Krupa čiji je urednik bio tokom troipogodišnje agresije na našu zemlju a posljednjih 12 godina života radio je na mjestu urednika informativno- političkog programa Radija Bosanska Krupa. Za svoj rad u novinarstvu dobio je najviše općinsko priznanje Plaketu općine Bosanska Krupa.

Zbog pandemije koronavirusa ni ove godine nije održan tradicionalni „Memorial Ibrahim Skenderović“ koji se organizuje po ideji Roberta Limonte iz Udruženja „Skitnice od mira“ Milano, Italija i uz podršku „Radija Bosanska Krupa“ a kojim se daje prilika učenicima osnovnih škola da izraze svoje ideje, kreativnost, originalnost i maštu kroz jedan od nekoliko novinarskih izraza – pisanom rječju, fotografijom, izgovorenom rječju.

Gotovo svaki dan u godinama koje su iza nas budile su se uspomene i sjećanja na čovjeka koji je i ružne vijesti svojim osebujnim jezikom znao prikazati na svima prihvatljiv način a lijepe vijesti dočarati tako da se baš svi koji ih slušaju osjećaju posebno. Danas ga se sjećamo sa posebnim ponosom što smo radili i družili se s njim i mnoge teške ali i radosne trenutke zajedno podijelili.

Neka mu je veliki rahmet!

 

Kolektiv Radija Bosanska Krupa                                                                                                                            

Zadnji put promjenjen utorak, 28 Decembar 2021 08:30
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 845 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 985 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa