Jutros požar ugašen na objektu škole Čava,povrijeđeno jedno lice

FOTO:Nisvet Jusić FOTO:Nisvet Jusić

Sinoć oko 1 sat poslije ponoći, u Osnovnoj školi "Mirsad Salkić" u Čavi u Općini Bužim, izbio je požar. Na teren su izišli vatrogasci iz Bužima s dva vozila , a u pomoć svojim kolegama s jednim vatrogasnim vozilom stigli su i vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice iz Bosanske Krupe. Prilikom gašenja požara na Osnovnoj školi u Čavi povrijeđen je Šef službe civilne zaštite i vatrogastva općine Bužim Senad Ćatić koji je prvu pomoć dobio u Domu zdravlja Bužim,ali je zbog stepena povreda hitno upućen u Kantonalnu bolnicu „Dr Irfan Ljubijankić“ u Bihaću.

Požar je brzom akcijom vatrogasaca ugašen i stavljen pod kontrolu, a najviše štete požar je   načinio na krovu objekta.

Po riječima direktora škole u Čavi,Suada Suljadžića ,a koje je prenio portal uskinfo.ba,on je o požaru obaviješten oko 1 sat poslije ponoći kada su ga pozvali policajci stanice u Bužimu.Čim je stigao uočio je da gori krov škole.

“Veliku zahvalu dugujemo vatrogascima iz Bužima i Bosanske Krupe jer su do jutra stavili požar pod kontrolu,spriječili dalje širenje požara i još veću materijalnu štetu.Vatrogasci iz Bužima su još uvijek tu i prate situaciju jer se još uvijek pojavljuje na nekim mjestima dim-kazao je rukovodilac škole.

On je kazao da ne znaju razmjere štete,ali ono što je vidljivo jeste da je izgorjela cijela krovna konstrukcija,te da je, dodatno,prilikom gašenja, objekat škole stradao od vode.

Osnovnu školu u Čavi pohađa oko 300 učenika.

Dževada Štancl/uskinfo.ba

Škola Čava 3

Skola Cava 1

Skola Cava 2

Skola Cava 4

Skola Cava 5

Skola Cava 6

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 640 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1469 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa