Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 54

Na vratima crkve" alahu vegber"

U naselju Vranjska nadomak Bosanske Krupe u noći sa nedjelje na ponedjeljak oskrnavljen je ulaz u mjesnu crkvu. Pored vrata na ulazu u crkvu ispisanu su  grafiti  koje su primjetili mještani i oko 10 sati i 30 minuta prijavili Policiji.

 

Na ulazu u crkvu  Svetog  proroka  Ilije u Mjesnoj zajedni Vranjska  u noći sa ponedjeljka na utorak  neko ko sigurno ne želi suživot i mir koji vlada na prostorima bosanskokrupske općine  , napisao je grafite koji su skrnavljenje  i  crkvenog vjerskog objekta ali i skrnavljenje imena Allahovog  za koje postoje tačno odredjena mjesta na kojima se može pisati i koristiti. Prema riječima mještana koje smo nešto iza podneva zatekli kod crkve , posljednje bogosluženje u crkvi bilo je u nedjelju i  tada nije bilo nikakvih natpisa. Tokom ponedjeljka nije primjećeno nikakvo sumnjivo kretanje oko crkve pa se predpostavlja da su grafiti napisani vjerovatno pod okriljem noći . Ono što se na prvi pogled može zaključiti da je grafite pisala osoba koja sa pismenošću i vjerom nema mnogo zajedničkog  jer  sve što je napisano na crkvi Svetog proroka Ilije napisano je nepravilno. Kod crkve smo zatekli i paroha Krupskog Karadjordja Derajića koji nije krio svoje razočarenje i rekao da onaj ko je na vratima crkve napisao  alahovo ime  nikom ne želi dobro i da je tim činom pomutio posljednje dane januara u kojem pravoslavci slave cijeli niz praznika .Njemu je teško što se to desilo na ovoj novoobnovljenoj crkvina čijem je otvoru na zajedničkim ručku bilo ljudi svih vjera i nacija koji poštuju suživot.

 Imam u džematu Krupa  Grad  Ishak ef.Sedić  je takodje osudio ovu nesvakidašnju i za ovo podneblje čudnu provokaciju  jer  smatra da tako nešto može uraditi samo nevjernik i onaj koji ne poštuje ni svoju ni tudju vjeru , te koji želi da pomuti  teško izgradjene skladne odnose  poslije posljednjeg rata.

Očekivanja paroha Derajića su da će nadležni policijski organi što prije pronaći počinioca i tako otkloniti sve razlogee za razne špekulacije koje se mogu pojaviti oko toga ko je počinio ovo krivično djelo.

 

 

Ademir Mesić 

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2427 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa