Sanjin Sefić prešao granicu iako je Granična policija BiH bila obaviještena da se za njim traga

 

 

 

 

Sanjin Sefić, koji je u ponedjeljak navečer automobilom kod Zemaljskog muzeja usmrtio dvije pješakinje, prešao je granični prijelaz Uvac kod Priboja iako je Granična policija Bosne i Hercegovine bila obaviještena da se za njim traga, potvrđeno je za Klix.ba.

 

Naime, prema riječima glasnogovornice Granične policije BiH Sanele Dujković, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) ih je istu noć kada se dogodila nesreća obavijestilo o identitetu osobe koja ju je skrivila.

"U večernjim satima 10. oktobra MUP KS je obavijestio Graničnu policiju da se za osobom inicijala S. S. (1991.) godine traga te da bi se mogao dovesti u vezu sa saobraćajnom nesrećom koja se istu noć dogodila kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Informacija je proslijeđena svim organizacionim jedinicama GP BiH koja je 11. oktobra u 6:36 sati registrirala Sefićev prelazak granice nakon kojeg se uputio u nepoznatom pravcu", kazala je Dujković i dodala da je GP BiH 11. oktobra oko 9:30 sati nakon provjera u bazama podataka, usmeno informirala MUP KS-a u 6:36 sati izašao iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac. 

"Na usmeni zahtjev nadležnih iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, Granična policija BiH dostavila je ovu informaciju nadležnom organu u 13:30 sati. Na pismeni zahtjev MUP-a KS, informacija je u pismenoj formi dostavljena u 16:45 sati", dodala je Dujković.

S obzirom na to da je Sefić nesmetano napustio prostor BiH nekoliko sati nakon saobraćajne nesreće, o čemu su pripadnici Granične policije BiH bili pravovremeno obaviješteni, iz ove institucije ističu kako se provode interne kontrole i provjera da li je Sefiću neko pomogao prilikom bjekstva.

"Granična policija BiH vrši interne kontrole i provjere da li je neko od naših službenika pomogao Sefiću i još nekim osobama koje su bile s njim da pređu granicu. Protiv svih policijskih službenika za koje bude utvrđeno da su načinili propuste u obavljanju službene dužnosti, bit će pokrenuti disciplinski i drugi postupci i bit će rigorozno sankcionirani", izjavila je glasnogovornica Granične policije BiH.

Tužilaštvo KS je iste noći, 10. oktobra, također obavijestilo Graničnu policiju da se traga za Sanjinom Sefićem. Iz Tužilaštva KS za Klix.ba kažu da oni ni u koga ne upiru prstom te da se treba istražiti ko je odgovoran za ovaj propust.

Podsjećamo, MUP KS je sinoć obavijestio javnost da je Sefić pobjegao iz BiH u Srbiju preko graničnog prijelaza Uvac kod Priboja.

Zadnji put promjenjen subota, 15 Septembar 2018 18:55
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 890 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 444 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa