Nezakonito polaganje vozačkih ispita

Nezakonito polaganje vozačkih ispita Nezakonito polaganje vozačkih ispita

Na području Bihaća, Cazina, Velike Kladuše i Bosanske Krupe četiri osobe uhapšene zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „zloupotreba položaja ili ovlasti“

             

 

            Sektor kriminalističke policije MUP-a USK u suradnji i pod nadzorom Tužilaštva USK, duži vremenski period provodi istražne radnje koje se odnose na sumnju u izvršenje krivičnog djela „zloupotreba položaja ili ovlasti“ iz člana 383. stav 1. KZ F BiH.

 

            Tokom istrage došlo se do saznanja i osnova sumnje da N. Ć.  zaposlenik Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a, koji trenutno obavlja dužnost koordinatora Komisije za polaganje vozačkih ispita zajedno sa R. Ć. iz Cazina, E. Ć. iz Velike Kladuše i S. N. iz Bosanske Krupe, članovima ispitne komisije za polaganje vozačkih ispita posreduju u nezakonitom polaganju vozačkih ispita na području USK-a.

 

            Navedena lica su iskoristili svoj položaj te na nezakonit način omogućili određenim kandidatima za vozača polaganje vozačkih ispita pritom pribavljajući protupravnu imovinsku korist za sada u neutvrđenom iznosu.

 

            Tokom dana izvršen je pretres službenih prostorija Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a kao i stambeni objekti koje koriste navedena lica s ciljem pribavljanja materijalnih dokaza u ovom predmetu.

 

            Sva navedena lica su lišena slobode i nad istima je zavedena kriminalistička obrada nakon koje će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predani na dalje postupanje nadležnom Kantonalnom tužilaštvu.

 

                                                                                                                                                                                                               Uprava policije

Zadnji put promjenjen subota, 15 Septembar 2018 19:09
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 1173 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2022 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa