Članak je filtriran: Avgust 2022

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 12; Sokolac 15; Ivan-sedlo 16; Bugojno i Jajce 18; Sanski Most i Sarajevo 19; Banja Luka, Bihać, Doboj, Livno, Prijedor, Široki Brijeg, Tuzla i Zvornik 20; Gradačac i Zenica 21; Bijeljina 22; Grude 24; Trebinje 27; Mostar 28°C.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 36°C.

U Sarajevu sunčano prije podne. Oblačnije u drugom dijelu dana. Poslije podne je moguć pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je relativno povoljna. Mada će temperature zraka blago opasti, još uvijek će biti mnogo ugodnije u jutarnjim satima, dok su u drugom dijelu dana kod osjetljivih osoba moguće izraženije tegobe, ponajviše u vidu malaksalosti, glavobolje i promjene raspoloženja.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

U utorak, 9.08.2022., u većem dijelu zemlje pretežno oblačno, umjerena naoblaka na jugu zemlje. Širom zemlje povremeno se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29°C, na jugu zemlje do 34°C. 

U srijedu, 10.08.2022., prolaznih lokalnih pljuskova može biti prije podne. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C. 

U četvrtak, 11.08.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

05.08. u 14,00 sati ul.Rasima Redžića narušavanje javnog reda i mira izazivanjem osjećaja ugroženosti drugog lica da će napasti na njegov život i tijelo od strane 1 lica. Prekršajni nalog na 1 lice.

06.08. u 07,10 sati ul.511 Slavne bbr krivično djelo - nanošenje LTP, 1 lice lišeno slobode u alkoholiziranom stanju i zaržano. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 10,10 sati ul.Unska saobraćajna nezgoda - sudar tri put.motorna vozila.3 lica zadobila LTP. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

07.08. u 00,10 sati ul.Patriotske lige narušavanje javnog reda i mira priređivanjem vatrometa bez odobrenja nadležnog organa od strane 1 lica. Prekršajni nalog na lice. U naselju Baštra na putu R-402 saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 22,05 sati ul.Hodžinac krivično djelo nanošenje TTP od strane 2 lica. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

Vatrogasna jedinica izvještava da je imala intervencija i dojava o požaru:

dana 06.08. u 10,18 sati tehnička intervencija na motornom vozilu.1 vatrogasac sa vatrogasnim vozilom. Intervencija završena u 11,40 sati.

U 17,05 sati Stražbenica. Požar niskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 19,00 sati.

07.08. u 16,31 sati ul.Prvomajska požar stambenog objekta. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 18,00 sati.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 177 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća. Danas od 03,00 do 11,00 sati prekid u isporuci vode u naselju Veliki Badić i Šabići Sanacija kvara na mreži, od 08,00 do 10,00 sati u ul.Proleterska i od 08,00 do 11,00 sati u ul.Zalug,1 BKB i Gulanova Okuka. Radovi na mreži.

Elektro - distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 19°C , vlažnost zraka 82 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 16 cm, u Bosanskoj Otoci 66 cm (NV).

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE

Legendarni komandant 505. viteške brigade Petog korpusa Armije Republike BiH, jedan od najzaslužnijih za uspjehe odbrane područja Bosanske krajine Izet Nanić, poginuo je na današnji dan prije 27 godina.

Izet Nanić rođen je 4. oktobra 1965. godine u Nanića Dolini, općina Bužim. Završio je Vojnu akademiju, a prvi vojni angažman imao je u Kragujevcu gdje je radio kao poručnik RV PVO sve do početka agresije na Bosnu i Hercegovinu kada napušta JNA i dolazi kući.

Aktivno je učestvovao u organiziranju odbrane i formiranju prvih vojnih jedinica na području Bužima.

Jedan je od osnivača i prvi komandant Štaba Teritorijalne odbrane Bužim. Od 15. augusta 1992. godine postavljen je na dužnost komandanta 105., kasnije 505. bužimske viteške brigade čiji je komandant bio sve do smrti.

Poginuo je 5. augusta 1995. tokom hrvatske akcije Oluja. Ubijen je iz zasjede samo nekoliko sati prije deblokade u rejonu Vijenca.

Nanić je odlikovan "Zlatnim ljiljanom", a četiri godine poslije je posthumno dobio Orden heroja oslobodilačkog rata te je unaprijeđen u čin brigadnog generala. Njemu i njegovom bratu Nevzetu je kod Bužima podignut spomenik gdje se svake godine, organizuje i manifestacija "Slobodarski dani viteškog grada Bužima".

(KLIX)

Objavljeno u VIJESTI
petak, 05 Avgust 2022 07:47

SERVISNE INFORMACIJE za dan 05.08.2022.

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da u proteklom periodu nije bilo narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda kao ni krivičnih djela.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 47 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 6 lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća. Danas od 07,30 do 12,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Lipik i od 08,00 do 13,00 sati u dijelu naselja Vranjska. Radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 09,00 do 12,00 sati povremeni planski prekidi u isporuci električne energije na TS Manda. Radovi na niskonaponskoj mreži.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 16°C , vlažnost zraka 79 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 17 cm, u Bosanskoj Otoci 67 cm (NV).

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE

U Bosni i Hercegovini jutros je vedro i sunčano. Malo svježije je u centralnim područjima zemlje u odnosu na njene sjeverne i južne dijelove.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 13; Sokolac 15; Bugojno i Ivan-sedlo 16; Jajce, Sarajevo-Bjelave i Srebrenica 17; Bihać, Prijedor i Sanski Most 18; Banja Luka, Široki Brijeg, Zenica i Zvornik 19; Doboj i Tuzla 20; Livno 21; Grude 22; Gradačac 24; Trebinje 26; Mostar 27 °C.

 Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno vedro i sunčano. Puhat će slab do umjeren vjetar pretežno južnog smjera. Maksimalne temperature zraka između 29 i 34 stepena u Bosni, do 37 u Hercegovini.
BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA djelimično će se pogoršati usljed porasta temperatura zraka i toplije noći, te nedostatka svježine u prijepodnevnim satima, što će umanjiti mogućnost kvalitetnijeg odmora. U drugom dijelu dana neophodno je biti oprezniji, reducirati aktivnosti obzirom da će biti sparno. Također, vrijednosti UV indeksa dodatno će porasti, stoga je poželjno izbjegavati duže zadržavanje na suncu. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Objavljena je prognoza za oba dana vikenda, do nedjelje:

U petak 05.08.2022., sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 26°C, a najviša dnevna temperatura od 31 do 37°C. 

U subota 06.08.2022., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana, u sjevernim područjima uz povećanje oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak kiše. Jutarnja temperatura od 16 do 21°C, na jugu zemlje do 26°C, a najviša dnevna temperatura od 33 do 38 °C. 

U nedjelja 07.08.2022., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne, razvojem oblačnosti moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak. Veći izgledi za kišu na sjeveru zemlje. Jutarnja temperatura od 15 do 21°C, na jugu zemlje do 26°C, a najviša dnevna temperatura od 33 do 38°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE
četvrtak, 04 Avgust 2022 08:28

SERVISNE INFORMACIJE za dan 04.08.2022.

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da u proteklom periodu nije bilo narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda kao ni krivičnih djela.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 47 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 6 lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća. Danas od 07,30 do 11,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Gazijska i od 07,30 do 12,00 sati u ul.Tećija,Dolovi. Sanacija kvara na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 08,00 do 16,00 sati planski prekid u isporuci električne energije na dalekovodu Perna. Radovi na dalekovodu.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 18°C , vlažnost zraka 66 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 17 cm, u Bosanskoj Otoci 67 cm (NV).

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE

Penzije za mjesec juli bit će isplaćene preko jedinstvenog računa trezora FBiH u petak, 5. augusta 2022. godine, objavio je Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Prosječna samostalna penzija iznosi 544,87 KM i istu će primiti 354.788 korisnika. Minimalna penzija iznosi 424,43 KM, zajamčena 531,86 dok je najviša penzija 2.174,48 KM.

Penziju za juli primit će ukupno 430.513 penzionera. Prema Uredbi Vlade Federacije, 363.430 korisnika penzije s prebivalištem u BiH, koji su zatečeni u isplati, pored redovne, primit će i jednokratni iznos penzije u visini od 100 KM.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za juli te jednokratnog iznosa penzije, iznose oko 250 miliona KM.

(BHRT)

 

Objavljeno u VIJESTI

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 11°C , Bugojno, Ivan-sedlo i Jajce 16, Bihać, Sanski Most i Sarajevo 18, Livno, Široki Brijeg i Zvornik 19, Tuzla i Zenica 20, Gradačac 23, Grude 24, Trebinje 25, Mostar 27°C

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika je povoljnija. Mada će temperature pretežno biti u okviru uobičajenih za ljetni period, većina populacije trebala bi se osjećati ugodnije, uglavnom zbog više svježine u noći i tokom prijepodneva. U drugom dijelu dana poželjno je reducirati aktivnosti. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja, te i dalje biti oprezniji i pridržavati se preporuka nadležnih službi.

Objavljena je prognoza do subote:

ZA 04.08.2022 (Četvrtak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura od 29 do 34, na jugu do 37°C.

ZA 05.08.2022 (Petak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura od 31 do 37°C.

ZA 06.08.2022 (Subota)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura od 33 do 38°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE
srijeda, 03 Avgust 2022 08:26

SERVISNE INFORMACIJE za dan 03.08.2022.

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U ul.Hodžinac krivično djelo - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija od strane 1 lica. Lice lišeno slobode i zadržano. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 09,00 sati ul.Maršala Tita narušavanje javnog reda i mira drskim ponašanjem od strane 1 lica. Prekršajni nalog na 1 lice.

12,05 sati ul.Vahide Maglajlić saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 69 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 6 lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća. Danas od 07,00 do 15,00 sati planski prekid u isporuci vode u naseljima Kjetezi i Bukovska. Sanacija kvara na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području grada prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 18°C , vlažnost zraka 83 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 18 cm, u Bosanskoj Otoci 68 cm (NV).

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE
Stranica 1 od 2

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1627 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa