Članak je filtriran: Novembar 2022

srijeda, 30 Novembar 2022 08:39

Eman Šertović igrač utakmice

U vikendu iza nas igrano je 4 kolo košarkaškog prvenstva BiH. Odličnu partiju u dresu KK"Promo" (Donji Vakuf) pružio je Eman Šertović iz Bosanske Krupe.

Ekipa KK "Promo" je u neizvjesnoj utakmici savladala kao gost u Mrkonjić Gradu ekipu Mladosti sa 73:72. Eman je bio najbolji i najefikasniji pojedinac susreta sa 23 poena. Šertović igra odlično ove sezone i nastavi li sa ovakvim partijama, možemo ga očekivati i u boljim ligama i klubovima.

Emir Sedić

Objavljeno u SPORT

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Lokalno slaba kiša je registrovana u Krajini i na jugu i istoku Hrecegovine.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -6; Livno -2; Ivan Sedlo -1; Široki Brijeg 0; Sarajevo i Sokolac 1; Bugojno, Drvar, Gradačac, Jajce i Stolac 2; Bihać, Grude, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 3; Banja Luka, Doboj, Prijedor i Zenica 4; Bijeljina i Zvornik 5; Trebinje 7; Mostar i Neum 9°C.

Bioprognoza: Tmurno vrijeme, praćeno povremenim slabijim padavinama, loše će djelovati na meteoropate. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Usljed konstantnog sjevernog strujanja i porasta sadržaja vlage u zraku, osjet hladnoće će se pojačati. Opšta slika, uz malo više temperature zraka biće neznatno ljepša u Hercegovini. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, naročito u jutarnjim i večernjim satima, uz reduciranje aktivnosti.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u nizinama će padati slaba karatkotrajna kiša ili rosulja, a u višim područjima veoma slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C. 

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u nizinama se očekuje slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C. 

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u nizinama se očekuje slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Temperatura zraka većinom između 1 i 7°C, na jugu zemlje od 7 do 13°C. 

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U noći na nedjelju u nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. 

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima će padati slab snijeg. Nešto više padavina na području Hercegovine. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5°C, na jugu od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE
srijeda, 30 Novembar 2022 08:12

SERVISNE INFORMACIJE za dan 30.11.2022.

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 12,40 sati Bos.Krupa prijava od strane jednog lica da mu jedno maloljetno lice prijeti na razne načine krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Po pronalasku maloljetnog lica biće preduzete zakonom propisane mjere i radnje.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 20 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 5 lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća. Danas od 10,00 do 15,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Branilaca grada i naselju Vrletnica. Radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području Grada prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 1°C , vlažnost zraka 100 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 97 cm, u Bosanskoj Otoci 136 cm (NV).

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE

Za sutra, 30.novembar zakazana je osma redovna sjednica Gradskog vijeća Bosanska Krupa sa ukupno deset tačaka koje su definisane dnevnim redom na sjednici kolegija koja je održana prošle sedmice.

Medju prvim tačkama našao se, po ko zna koji put, Nacrt Statuta Grada, koji još nije dobio svojih potrebnih 17 ruku. Više puta smo isticali da se razlozi neusvajanja kriju u neprihvatanju sadašnjeg prijedloga kojeg je izradila komisija i koji bi u formi nacrta trebao biti pušten u javnu raspravu. U formi Nacrta trebao bi se naći i Nacrt Budžeta Grada Bosanska Krupa za 2023. godine u visini od skoro 15 000 000 KM koji bi ukoliko se usvoji i pusti u javnu raspravu u formi prijedloga mogao biti usvojen do kraja godine. Vijećnici bi trebali još u javnu raspravu pustiti Nacrt programa zajedničke komunalne potrošnje za 2023. godinu. Na dnevnom redu se nalazi i Prijedlog odluke o visini zakupnine stambenih jedinica u program stambenog zbrinjavanje u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP) – Potprojekat BiH 6, Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostora, sportskih terena i mobilnih kućica općine Bosanska Krupa kao i nekoliko izvještaja organa uprave i javnih ustanova. Sjednica počinje od 16 sati.

Renata S.

Objavljeno u VIJESTI

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Sokolac -4, Livno -3, Ivan Sedlo i Srebrenica -2, Grude i Sarajevo -1, Bijeljina, Široki Brijeg i Zenica 0, Bugojno, Drvar, Gradačac, Stolac, Tuzla i Zvornik 1, Doboj i Jajce 2, Banja Luka, Prijedor i Sanski Most 4, Mostar i Trebinje 5, Neum 7 stupnjeva.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili sumaglica. U večernjim satima na krajnjem sjeverozapadu Bosne je lokalno moguća slaba kiša. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 12 stepeni.

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Usljed hladnog vremena, sjevernog strujanja i većeg sadržaja vlage u zraku, poželjno je posvetiti pažnju odijevanju i djelimično reducirati boravak na otvorenom, naročito tokom jutra i večeri. Uz blagi porast temperatura zraka, tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti i biće malo ugodnije u toplijem dijelu dana.

U srijedu 30.11.2022., pretežno oblačno. U istočnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne povremeno je moguća slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 7, na jugu od 8 do 12 °C.

U četvrtak 01.11.2022., pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje se očekuje slaba kiša, a višim područjima susnježica ili slab snijeg. Padavine poslije podne i tokom noći. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 °C.

U petak 02.11.2022., pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. U višim područjima se očekuje slab snijeg. Tokom dana, u većem dijelu zemlje, prestanak padavina. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 8, na jugu do 12 °C.

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE
utorak, 29 Novembar 2022 08:22

SERVISNE INFORMACIJE za dan 29.11.2022.

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 08,10 sati ul. Dana nezavisnosti prijava krivičnog djela - teška krađa od strane NN lica ili više njih. Istraga u toku.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 25 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 3 lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća. Danas od 08,00 do 11,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Gulanova okuka, 0d 11,00 do 14,00 sati u ul. Lipik i od 12,00 do 15,00 sati u ul.Zahum. Sanacija kvara na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 10,00 do 11,00 sati planski prekid u isporuci električne energije trafopodručje Otoka-Bešići i od 15,00 do 16,00 sati trafopodručje Gudavac. Radovi na niskonaponskoj mreži.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području Grada prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim i mjestimično mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 3°C , vlažnost zraka 97 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 99 cm, u Bosanskoj Otoci 144 cm (NV).

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE

Pozivaju se pravna i fizička lica s područja grada Bosanska Krupa da iskažu interes za korištenje sajamskih štandova za vrijeme novogodišnjih praznika u svrhu prezentacije/prodaje svojih usluga/proizvoda.

 

Grad Bosanska Krupa raspolaže sa šest sajamskih štandova koje namjerava pravnim ili fizičkim licima, s ciljem promocije lokalnih poduzetnika i podrške njihovom radu, dodijeliti na korištenje putem ovog poziva.

 

Sajamski štandovi će biti postavljeni na dvije lokacije i to: tri sajamska štanda u ulici 511.slavne brdske brigade, Bosanska Krupa i tri sajamska štanda u ulici Čaršija bb, Bosanska Otoka.

 

Pravna i fizička lica interes za korištenje sajamskih štandova mogu iskazati do 5. decembra (ponedjeljak), isključivo putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Istim putem mogu se dobiti sve dodatne informacije u vezi korištenja sajamskih štandova.

 

Prilikom iskazivanja interesa potrebno je navesti ime i prezime / naziv pravnog ili fizičkog lica, djelatnost, lokaciju štanda, te kontakt telefon.

 

Iskazivanje interesa ne predstavlja formalnu prijavu i ne obavezuje Grad Bosanska Krupa na dodjelu sajamskih štandova niti pravna i fizička lica na korištenje štandova.

 

 

Kabinet gradonačelnika Grada Bosanska Krupa

Objavljeno u VIJESTI

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. U Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -8; Grude, Livno -4; Drvar -3; Široki Brijeg, Tuzla -1; Bugojno, Gradačac, Ivan Sedlo, Sarajevo, Zenica 1; Bihać, Jajce 2; Sanski Most 3; Stolac 4; Neum 6; Mostar 7; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

FHMZ kaže da je na Bjelašnici visina sniježnog pokrivača 7 cm.

Bioprognoza: Opšta slika biće ljepša na zapadu zemlje i u Hercegovini, uz više temperature i sunčane intervale. U Bosni će tmurno vrijeme, uz pojačan osjet hladnoće, uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama, naročito u prvom dijelu dana. Poslijepodnevni sati će, uz djelimičnu stabilizaciju i blago zatopljenje, biti malo ugodniji. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, obzirom da će konstantno biti izraženo strujanje hladnog zraka.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno, uz djelimično razvedravanje. U Bosni po kotlinama prije podne sa maglom. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 3 do 8, na jugu do 12 °C. 

U utorak pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima na krajnjem sjeverozapadu Bosne je lokalno moguća slaba kiša. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 7, na jugu od 8 do 12 °C. 

U srijedu pretežno oblačno. U istočnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne povremeno je moguća slaba kiša, a u višim područjima slab snieg. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 7, na jugu od 8 do 12 °C. 

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje se očekuje slaba kiša, a višim područjima susnježica ili slab snijeg. Padavine poslije podne i tokom noći. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 °C. 

U petak pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. U višim područjima se očekuje slab snijeg. Tokom dana, u većem dijelu zemlje, prestanak padavina. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 8, na jugu do 12 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE

Bosnu i Hercegovinu ovog jutra je pogodio zemljotres jačine 4.6, prve su informacije koje je na stranici objavio EMSC.

Na Twitteru pak, javljaju, o nešto manjoj magnitudi - 4.1.

FHMZ je također zabilježio potres i kažu da je magnituda bila 4.4 po Richteru, a da je epicentar bio u Željeznom Polju.

Kako javlja ova stranica, epicentar je bio 21 kilometar sjeverno od Travnika, te 25 kilometara sjeverozapadno od Zenice.

Zabilježen je na dubini od dva kilometra.

Kako javljaju građani Travnika, zatreslo je "dobro, ali kratko".

"Fino zatreslo. Kratko, ali jako", navodi jedan građanin, dok drugi piše "dobro je zaljuljalo".

Potres se osjetio i u Žepču, Tesliću, ali i Zenici...

Građani Travnika i Zenice također dodaju da se čula buka prije potresa.

(KLIX)

Objavljeno u VIJESTI

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

24.11. u 17,55 sati prijava od strane Doma zdravlja Bos.Krupa krivično djelo - nasilje u porodici od strane 1 lica. Lice lišeno slobode. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 14,40 sati ul.Rasima Redžića saobraćajna nezgoda - uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovoza i udar u metalnu ogradu. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 15,00 sati na putu M 14.2 Lipik saobraćajna nezgoda - uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu sudar dva put.motorna vozila.1 lice zadobilo LTP.1 lice u alkoholiziranom stanju lišeno slobode. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

26.11. u 18,10 sati Vranjska narušavanje javnog reda i mira nepostupanjem po naredbi OSL-a od strane 1 lica. Lice lišeno slobode. Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da je imala intervenciju i dojavu o požaru dana 24.11. u 06,57 sati dojava požara na kotlovnici OŠ Pištaline. Na lice mjesta izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom i utvrdili da se ne radi o požaru nego o kvaru na sistemu za grijanje iz koga je izbijala para zbog pregrijavanja. U jedinicu se vratili u 08,15 sati.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 95 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 11 lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća. Danas od 07,00 do 15,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Branilaca grada i od 08,00 do 09,00 sati u ul.Unska-Kutanja. Sanacija kvara na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 10,00 do 14,00 sati planski prekid u isporuci električne energije u ul.511 Slavne bbr. Radovi na niskonaponskoj mreži.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području Grada prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim i mjestimično mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 1°C , vlažnost zraka 100 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 108 cm, u Bosanskoj Otoci 153 cm (NV).

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE
Stranica 1 od 14

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1378 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa