Posjeta firmi „Krupa Kabine“ doo – uskoro modernizacija i proširenje kapaciteta

U toku jučerašnjeg dana, općinski načelnik Armin Halitović je zajedno sa saradnicima posjetio firmu „Krupa Kabine“ d.o.o. gdje je održan sastanak sa predstavnicima ove firme.

Razgovaralo se o trenutnoj situaciji, obimu posla, novim radnim mjestima, ali i kapacitetima s kojima raspolaže ova firma.

Naime, „Krupa Kabine“ d.o.o. upošljava oko 350 radnika, što je povećanje broja uposlenih u odnosu na početak ove godine, a kako kažu iz ove firme postoji potreba za dodatnim angažmanom. Potvrda ovome su i statistički podaci koji kažu da općina Bosanska Krupa kontinuirano bilježi rast broja uposlenih, a u posljednje vrijeme taj postotak je negdje oko 10% u odnosu na prethodni period.

Informacija koja posebno raduje jeste da „Krupa Kabine“ d.o.o. planiraju modernizaciju postojećeg pogona kao i proširenje trenutnih kapaciteta firme čime bi se stvorile nove prilike za mlade ljude i otvorila nova radna mjesta. Općina Bosanska Krupa će im u tom poduhvatu pružiti punu podršku, kao što je pružala i u prethodnom periodu, a sve sa ciljem otvaranja novih radnih mjesta i rješavanja egzistencijalnih pitanja naših sugrađana.

 Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 267 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 730 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa