Devetnaest privrednih subjekata Bosanske Krupe dobilo sredstva Ministarstva privrede USK

Nakon završenog javnog poziva za podršku privredi USK-a, a na osnovu rasporeda potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava Ministarstva privrede USK-a, juče je započeo ciklus potpisivanja ugovora sa privrednicima po općinama/gradovima.

Nakon okončanog Javnog poziva za podršku ekonomskim subjektima, u Domu kulture Bosanska Krupa potpisani su ugovori o dodjeli sredstava resornog ministarstva za 19 privrednih subjekata iz općine Bosanska Krupa.Riječ je o ugostiteljskoj i proizvodnoj djelatnosti.

Juče su potpisani ugovori u Velikoj Kladuši i Cazinu, kao i Sanskom Mostu i Bosanskom Petrovcu. Danas su po rasporedu bili Bužim i B.Krupa , a sutra 17. septembra, u Bihaću i Ključu.

Sredstva prema ugovornim kategorijama odnose se na jačanje konkurentnosti, dalje, kao podrška novoosnovanim subjektima male privrede te kao treće i jednako važno, kao podrška starim i tradicionalnim zanatima. Ukupno planirana i raspoređena sredstva za ove namjene su u visini od oko 2 miliona i 766 hiljada maraka.

Finansijska sredstva koja će ovim putem biti stavljena u svrhu osnaživanja privrednih potencijala i kretanja, kako je između ostalog rečeno , posebno su značajna s obzirom na sve ono što je u proteklom vremenu ovdašnjim ekonomskim okvirima destruktivno učinila pandemija koronavirusa.

RadioBK

Ministarstvo privrede USK 2

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 239 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 733 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa