NVO uz podršku Općine Bosanska Krupa realiziraju 19 projekata

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i predstavnici petnaest nevladinih organizacija danas su potpisali ugovore o (su)finansiranju projekata pristiglih putem javnog poziva. Vrijednost svih devetnaest projekata koji su odobreni iznosi 18.205,00 KM.

Zahvaljujući sredstvima Općine Bosanska Krupa, nevladine organizacije će ove godine u lokalnoj zajednici realizirati najmanje devetnaest projekata. Održat će se tradicionalne manifestacije, kursevi jezika za djecu, organizirati sportska takmičenja, poticati zdrav način života, ukazivati na važnost obrazovanja i edukacije.

„Projekt nastoji da potakne lokalne proizvođače suvenira, umjetnike, entuzijaste, ljude koji se bave slikarskom, fotografijom, da više stvaraju kako bismo kao lokalna zajednica, koja je postala mala turistička destinacija, mogli više ponuditi turistima, gostima“, kaže Dino Zjakić iz Udruženja LOOK.

Među podržanim projektima su i tracionalne manifestacije poput Festivala folklornog stvaralaštva u Bosanskoj Otoci koji se ove godine održava po dvadeseti put.

„Planiramo u augustu, ali ćemo tačan datum tek odrediti. Veoma nam je značajna ovakva podrška Općine Bosanska Krupa, i nama i svim ostalim udruženjima, da održimo svoje planske aktivnosti“, kaže Adnan Mustedanagić, predsjednik KUD „Mladost“.

Na javni poziv za NVO pristigle su trideset tri prijave od kojih je devetnaest ispunilo uslove za dobijanje sredstava. Oni koji nisu imat će još jednu priliku.

„Kao i svake godine do sada pružili smo priliku baš svima, neformalnim grupama mladih i nevladinim organizacijama da apliciraju sa svojim projektima. Ovo je prvi krug, mi ćemo za sve one koji se nisu stigli prijaviti ili iz nekog drugog razloga nisu prošli u ovom krugu objaviti još jedan poziv za NVO i mlade“, ističe Armin Halitović, načelnik Općine Bosanska Krupa.

Pravo predlaganja projekata po javnom pozivu imala su udruženja i druge nevladine organizacije registrovane u BiH, sa sjedištem na teritoriji općine Bosanska Krupa, čiji će se projekti realizirati na području Bosanske Krupe u budžetskoj 2021. godini, a odnose se na oblasti: ljudska prava i prava djeteta; jačanje demokracije; zapošljavanje; socijalna sigurnost i zdravstvena zaštita; obrazovanje; kultura i sport. Po javnom pozivu za realizaciju projekata mogao se prijaviti jedan ili više projekata. Maksimalan iznos sredstava za (su)finansiranje jednog projekta iznosio je 1.000,00 KM, a maksimalan iznos koji je mogla dobiti jedna NVO iznosio je 2.000,00 KM.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

NVO1

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 511 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1824 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa