1 900 000 KM za podršku privrednicima USK, rok za prijavu 21.juni

U Domu kulture u Bosanskoj Krupi pred jednim dijelom privrednika općine Bosanska Krupa održana je prezentacija Javnog poziva za podršku subjektima male privrede.

Naime, Vlada Unsko-sanskog kantona na sjednici održanoj 6. maja donijela je Program poticaja razvoja male privredu za 2021., na osnovu kojeg je 17.maja objavila Javni poziv za podršku subjektima male privrede. U cilju otklanjanja nedostataka u prijavama na Javni poziv i pojašnjenja samog načina apliciranja i uslova za prijavu, Ministarstvo privrede po općinama i gradovima USK ovog četvrtka i petka organizira prezentaciju Javnog poziva. U pratnji ministrice privrede USK Samre Mehić i njenih saradnika bili su i predsjednici Privredne komore USK Enes Ružnić i predsjednik Obrtničke komore Enes Arapović, koji su bili uključeni u proces izrade javnih poziva.Ukupni fond sredstava za pomenuta tri javna poziva je 1 900 000 KM, a tiču se jačanja konkurentnosti subjekata male privrede.Poziv koji se odnosi na privrednike koji svoju djelatnost imaju registriranu duže od godinu dana kao d.o.o. ili d.d..Drugi javni poziv odnosi se na subjekte male privrede koji su svoju djelatnost otvorili od 16.marta odnosno od proglašenja pandemije i treći javni poziv koji se odnosi na stare zanate koji su prvi put uvršteni u ovakav jedan program poticaja.Sredstva se mogu utrošiti u nabavku opreme ili unutarnje uredjenje sa vlastitim učešćem 20 do 50 % ovisno o kojem se pozivu radi i samo tradicionalni zanati mogu aplicirati za nabavku repromaterijala što je danas prilikom prezentacije naglašeno kao nedostatak u prva dva poziva.

Rok za prijavu je 21.juni, a kompletan tekst javnih poziva sa kriterijima, potrebnom dokumentacijom i kontaktima za eventualna pitanja pogledajte na stranici Vlade USK.Javni pozivi su objavljeni 17.maja.

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 359 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1818 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa