Printaj ovu stranu

PRO-Budućnost s lokalnim zajenicama pomože potresom pogođene općine

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
PRO-Budućnost s lokalnim zajenicama pomože potresom pogođene općine

Kada se zajednica okupe, mnoge se poteškoće mogu prevladati.

Uz pomoć USAID-ovog PRO-Budućnost projekta i zajednica iz Općina Širokog Brijega, Žepča, Bosanske Krupe, Bosanskog Petrovca i Jezera, sjeverozapadne zajednice BiH oporavljaju se od zemljotresa koji ih je pogodio u decembru.Projekt PRO-Budućnost je pomogao oporavak, no i općine su iz svojih budžeta izdvojile simbolična sredstva za pomoć svojim susjedima u potrebi.

Taj iznos u materijalnom smislu nije velik, ali imajući u vidu da su to uglavnom male zajednice, ovaj humani gest čini još većim.

U ovu podršku općinama pogođenim zemljotresom uključila se i Općina Bosanska Krupa kao dugogodišnja članica projekta PRO-Budućnosti i potpisnica njegove Platforme za djelovanje.

Projektni tim PRO-Budućnosti planira organizirati javni događaj u Kostajnici i Novom Gradu u čast svih načelnika koji su izrazili solidarnost i time poslali snažne poruke o solidarnosti i socijalnoj koheziji u lokalnim zajednicama.

Ove akcije solidarnosti ali i druge aktivnosti u PRO-Budućnost zajednicama rezultirale su povezivanjem zajednica iz različitih krajeva zemlje, te njihovom željom da jedni drugima pomažu. Tako su i nakon zemljotresa koji je pogodio četiri zajednice na sjeveru zemlje, mnogi od njih reagovali sa željom da pomognu.

„Ova akcija je rezultat dugogodišnjeg partnerstva sa lokalnima zajednicama izgrađenog kroz PRO-Budućnost, projekat koji je okrenut vraćanju povjerenja i obnovi dijaloga u društvu. Jako smo zahvalni što su se lokalne zajednice uključile i pomogle svojim susjedima. Ovo je mala zemlja, ali je zemlja hrabrih i solidarnih ljudi. Niko nas ne može uvjeriti u suprotno, posebno kada vidimo sve ove priče o pomoći koju ljudi pružaju jedni drugima“, kazala je Majda Behrem-Stojanov, direktorica projekta.

Dževada Štancl

Zadnji put promjenjen petak, 30 April 2021 11:25
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 254 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости