Privrednici Bosanske Krupe formirali svoje udruženje

Kao rezultat potreba, kako radi bolje komunikacije tako i boljih rješenja po privrednike unutar naše lokalne zajednice još u novembru mjesecu održana je osnivačka Skupština Udruženja privrednika Bosanska Krupa gdje je za predsjednika izabran Šahmir Bjelopoljak, za predsjednika Upravnog odbora Zihad Jašaragić, a za predsjednika Skupštine Anel Bešić.

Upravo su juče predstavnici udruženja bili u Kabinetu kod načelnika kako bi se izmedju ostalog riješilo pitanje prostorija za rad udruženja. Prema onom što se čulo, prostorije nekadašnje Lokalne akcione grupe(LAG) Una-Sana, odnosno turistički infocentar biće prostorije gdje će se smjestiti Udruženje privrednika. Prema riječima predstavnika ovog udruženja, ali i načelnika Općine Armina Halitovića udruženje bi zapravo trebalo biti produžena ruka privrednika koji i zbog svog posla nemaju vremena da sistemski rješavaju i aktivno svojim prijedlozima i sugestijama utiču na kvalitet donesenih odluka na području jedne lokalne zajednice. Ubuduće bi prijedloge, sugestije, ali i probleme na koje privrednici nailaze upravo udruženje privrednika trebalo oblikovati i kanalisati prema kreatoru poslovnog okruženja tj.općini.

„ Udruženje je krenulo na inicijativu nekih 13 privrednika, a možda sam okidač je bila ova situacija sa korona virusom gdje smo vidjeli da mi jednostavno nemamo druge alternative nego da se organizujemo kroz udruženje -kazao je Šahmir Bjelopoljak predsjednik Udruženja privrednika Bosanska Krupa.

Sada kada postoji jedno ovakvo udruženje, kako reče načelnik Općine, niti jedna odluka neće biti donesena, a da svoj doprinos u njihovom kreiranju nije dalo udruženje privrednika:

„Ovakvo udruženje je trebalo općini Bos.Krupa, jer ovo je udruženje koje okuplja one koji zapošljavaju ljude, koji pune budžet naše općine i koji misle o razvoju općine Bosanska Krupa. Mi ćemo svakako biti partneri kroz rad, ali od ljudi u udruženju očekujem da oni budu i korektiv pogotovo kada je u pitanju kreiranje odluka koje se tiču naših privrednika i ubuduće niti jedna takva odluka neće biti donesena bez mišljenja koje će doći preko ovog udruženja – kaže načelnik Halitović.

No ono što je sigurno u startu prioritetni zadatak svih pa tako i ovog udruženja je omasovljenje. Privrednici bi udruženje trebali prepoznati kao servis i svoju „produženu ruku“ u ostvarivanju prava i rješavanju problema sa kojima se susreću, a u kojima im lokalna zajednica treba i može pomoći.

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 1037 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1910 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa