Osniva se Klub za podršku poduzetništvu žena

Ovog četvrtka u općini Bosanska Krupa najavljeno je formiranje Kluba za podršku poduzetništvu žena koje bi djelovalo pri Udruženju poslovnih žena BiH čije je sjedište u Sarajevu, a kroz projekt „Osnažene žene za snažne zajednice" kojeg udruženje realizra i finansira putem Gender centra FBiH.

Na ovaj način pruža se podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH. Općina Bos.Krupa je ušla u projekt uz općine Žepče, Zavidovići, Visoko, Gračanica i Kiseljak kao općina sa kontinuiranim unapredjenjem poslovnog okruženja gdje se razvoj gradi najviše uz oslonac na lokalne resurse. Takav rast nedovoljan je spram potreba lokalne zajednice ako se zna da se stepen zaposlenosti pomenutih općina kreće od 19,4 % koliko je u općini Bos.Krupa do 35,5% u Gračanici, dok je broj registrovanih poslovnih subjekata u ovim općinama iznad prosjeka Federacije.

Analizom uz navedene podatke uočen je problem nedovoljnog kapaciteta ljudskih resursa,posebno kada su u pitanju kompetencije za bavljenje poduzetništvom od strane potencijalnih i postojećih poduzetnica.Zbog toga ovim projektom svih šest općina radiće na otklanjanu prepreka prilikom osnivanja obrta preko nadležnih službi za privredu,kroz edukacije za sticanje vješina i znanja neophodnog u poduzetničkom svijetu, a servis koji bi trebao u svakom segmentu da bude nosioc svih aktivnosti je upravo Klub za podršku poduzetništvu žena kakav bi trebao uskoro da bude oformljen i u našoj općini.

Renata S.

Zadnji put promjenjen srijeda, 03 Februar 2021 09:09
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 205 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1635 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa