U ponedjeljak savjetovanje za bosanskokrupske poduzetnice

petak, 23 Oktobar 2020 10:42

Gender centar FBiH i Udruženje poslovnih žena u BiH potpisali su ugovor o dodjeli sredstava iz FIGAP II, Programa za provedbu projekta “Osnažene žene za snažne zajednice – Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u Federaciji BiH”. Projekat se provodi u partnerstvu sa lokalnim zajednicama, od kojih je jedna  Općina Bosanska Krupa.

“Kroz projekta se ženama nastoje  dati informacije o svim potencijalnim projektima na koje mogu aplicirati, pomoći u pisanju projekata, savjetovati o povoljnim kreditnim linijama, najkraće,  zadatak  lokalne zajednica je da osiguraju sistemsku  savjetodavnu podršku  razvoju poduzetništva žena, onih koje već imaju biznise ili onih koje tek pokreću.Projekt će  seprovoditi u općinama: Visoko,Široki Brijeg, Bosanska Krupa, Žepče, Zavidivići i Gradačac,a finansira ce iz Finansijskog mehanizma za implementaciju Džender akcijskog plana BiH, a podržava ga Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta FBiH.Uz pomoć donatorskih sredstava, Udruženje poslovnih žena u BIH realizirat će ovaj projekt u šest općina FBiH u suradnji s lokalnim vlastima, a rezultat koji se očekuje je stvaranje modela sustavne podrške koja se ogleda u stručnoj pomoći obrazovanju, stvaranju novih poduzetnica i stvaranju novih poslovnih subjekata.

Udruženje poslovnih žena , u partnerstvu sa Općinom Bosanska Krupa  poziva poduzetnice sa područja bosanskokrupske općine na savjetovanje koje se planira za 26.oktobar 2020. godine.

Događaj se održava u poslovnoj sali restorana Alga u 16 sati.

Cilj savjetovanja je da se identifikuju specifične potrebe lokalne zajednice u oblasti razvoja poduzetništva žena,kao i da bi se predložile i implementirale aktivnosti u skladu sa identificiranim potrebama, a u suradnji s lokalnom upravom.Prilikom savjetovanja će se kroz razgovor sa prisutnim damama uraditi analiza trenutnog stanja u lokalnoj zajednici. Istovremeno će se promovisati pozitivni primjeri – priče poduzetnica iz Bosanske Krupe ,ali i drugih mjesta u FBiH.

Prisutne će bit upoznate sa mogućnostima za unaprjeđenje svog poslovanja, rada i života koje nude institucije FBiH, Gender centar FBiH ali i Udruženje kroz svoje programe i aktivnosti.Tako će se osigurati sistemska podrška razvoju poduzetništva žena. Podrška se ogleda u stručnoj podršci i obrazovanju, što će osigurati stabilan rast broja poduzetnica i rast poslovnih subjekata koje one pokreću i vode.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 379 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 345 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa